Tradisjonen tro ble Varhaugmila og 5 km arrangert første lørdag i juni samtidig som Varhaugsdagene. Som de fleste andre løp i sør-Norge denne helgen var det også på Varhaug en strålende sommerdag og i overkant varmt for å prestere maksimalt.

Varmen såg dog ikke ut til å affisere vinneren av 10km noe. Frew Z Brkineh feiet gjennom den kontrollmålte 10 kilometern på gode 31.48. Frew brukte løpet som oppkjøring til maraton i Tromsø senere i juni. I kvinneklassen seiret Varhugsjenta Katrine Sør-Reime som nå løper for Røldal IL på 40.57.

I 5km løypa som også er kontrollmålt vant Ida Tjørsvåg fra IL Skjalg og Thomas Hetland fra EIK friidrett.

Løpet ble ellers dominert av Varhaugs egne medlemmer som er gode å støtte opp om lokale tilbud.

RESULTATER   10km  5km

Katrine Sør-Reime vinner 10km på 40.57.      Foto: Thomas Hetland.

Ola Tjensvoll fikk mye heiarop underveis på hjemmebane og løper inn til gode 35.34 i varmen.   Foto: Thoma Hetland.

Oleiv R Varhug(355) var en av de mange lokale som løp. Her nærmer han seg målgang på 5.km.    Foto: Thomas Hetland.