Det var nok en gang flotte forhold med sol og lite vind da kvalitetsløpet Furusjøen Rundt-løpet gikk på Kvamsfjellet lørdag. Totalt kom omlag 180 løpere til mål på de to distansene. Furusjøen Rundt-løpet går i flotte naturomgivelser og byr på tre distanser for hele familien. Løpet var det første arrangementet Furusjøen rundt med start  så tidlig som i 1966. Det gikk da fram til midten av 1970-tallet. Deretter tok det en pause fram til relanseringen i 2011. 

Hovedløpet, Furusjøen Rundt-løpet er på 18 km, og i tillegg blir det arrangert Furusjøen Rundt-marsjen (og Snute) 8 km og Snipp-Snapp barnehinderløp.

Hjemmehåpet Mads Buhaug tok ledelsen fra start og fikk en komfortabel luke ned til de resterende deltakerne i den lengste distansen. Til slutt var han helt suveren i Rondane og presterte gode 1.08.34. Han var med det 3 minutter foran nummer to i mål, Simen Teigum Slettede på 1.11.35. Løperen fra Skjåk var også nummer to i fjorårets løp. Nummer tre ble Sigmund Aasen Kvalheim opprinnelig fra Måløy. Han fikk slutt-tida 1.13.09.

Det ble noe tettere hos damene, men fortsatt tilstrekkelig med vann mellom båtene. Linn Sofie Mohn fra Magnor løp inn til seier på 1.19.49. Nummer to og tre ble Karine Travaillaud fra Frankrike på 1.21.37 og Hannah Glomsås fra Oppstad IL med tida 1. 24.37.

Løpets nettsider

ALLE RESULTATER FRA LØPET

Løpets Facebookside