Olympiaparkløpet, det 9. og nest siste løpet i Sørdalskarusellen på Lillehammer ble gjennomført onsdag kveld i flott løpsvær. Løypa, på 9750 m, har en stigning på ca 300 meter over 4 km, og går helt opp til Birkebeineren skistadion. Starten var på oversiden av Håkons Hall med mål på sletta i Lysgaardsbakken. Deltakere under 12 år hadde en kortere løype på ca 4 km.

Dagens deltakerantall ble 135 som er ny rekord for Olympiaparkløpet. Litrim var arrangør.

Resultatene finner dere her

Hanne Mjøen Maridal (32), LIF løp inn til seier nummer seks i årets karusell og vinner dermed klasse Aktiv 20-35, også denne gang ble Bente Størmer Steira nummer to. Her ser vi Hanne i starten av løpet mellom Geir Sandbakken (73) i klasse M 30-39 og Nils Madsstuen (158) i klassr M 20-29 år.

Per-Christian Lysaker Torgersrud (110) i klasse M 40-49 år leder her tetgruppen ca. 500 meter etter start, før Simen Næss Berge (37) og Geir Steig (38). I mål ble Per-Christian nummer to, 39  sekunder bak Geir Steig. Simen Næss Berge ble nummer 3 i klasse aktive M 20-35 år.

Denne løpergruppen ledes av Trond Vognild (170), som i mål ble tredje raskeste løper og nr. 2 i klasse M 40-49 år. Deretter følger Lars Berger (71), vinner av M 30-39 år og fjerde raskleste løper, Tormod Haugstad (154) nr. 3 i M 30-39 og Lasse Leinejohnsen (36) som ble nr. 2 i klasse aktive M 20-35 år og femte raskeste løper totalt.

Imponerte gjorde også 14 år gamle Mille Marie Storlien (160) som ble nummer tre totalt foran Tuva Bakkemo og klassekonkurent Julie Jeistad. Her har Mille Marie følge av Lars Olav Westerås (161) i kilasse M 20-29 år.

Linda Jeanette Berger stormer mot mål oppe på muren i Lysgårdsbakkene, som vinner av klasse K 30-39 år.

Fredrik Ristekristiansen i flott stil mot mål, med Lillehammers byfjell, Balbergkampen, i bakgrunn.

Anne Størmer Steira har vært suveren vinner av klasse K 60-69 år gjennom hele sesongen. I Olympiaparkløpet tok hun sin 9 klasseseier for året av 9 mulige.

Silja Hjelmstadstuen tar ut det siste av krefter mot mål, som vinner av klasse K 40-49 år.

Det var flere spurtdueller på oppløpssiden. Her ser vi Hanne Monica Storhagen (84) i klasse K 40-49 år løper side om side med Jan Ingar Hagen (148) i klasse M 60-69 år.