Det var god deltakelse under Gloppen halvmaraton i Sandane lørdag 7. oktober. Det ble en litt kald fornøyelse med om lag 5 grader og vekslende vær mellom overskyet, sol og noen regnbyger. Mange deltakere hadde gode ord å si om både arrangementet og løypetraséen. I løpet ble det satt flere personlige rekorder og årsbestetider.

Øystein Ulekleiv vant med sololøp

Raskest av alle herrer ble Øystein Ulekleiv fra Dombås IL. Han løp på den meget gode tiden 1.09.31. Det var kun 2 sekunder svakere enn tiden hans fra Copenhagen Half for tre uker siden. Der hadde han nok mye bedre forhold, samt at han slapp å løpe hele løpet alene, slik han gjorde denne lørdagen i Sandane.

bib-35.jpgVinner Øystein Ulekleiv. (Foto: Vidar Nyhammer)

På andreplass kom Kasper Lie fra IL Fram. Han løp på 1.15.41. Tredjeplassen gikk til Sverre Hoggen fra Ørsta IL, som løp på 1.17.06.

Sverre Hoggen ble nummer tre totalt, men vant klasse 35-39 år. (Foto: Vidar Nyhammer)

7 117 Stian Nedrelid Volda Turn og IL / Tartanmandag M45-49 1:18:50 9:18
8 43 Thomas Schjøtt Hannevig Måløy IL / Måløy IL / Selstad AS M23-34 1:19:17 9:45
9 63 Bjørn Ole Vassbotn Volda Turn og IL M55-59 1:19:32 10:00
10 78 Peter Nygjerde Hareidlandet Triatlon M23-34 1:19:40 10:08

Anne-Marit Brautaset vant kvinneklassen

En meget god tid ble det også på vinneren av kvinneklassen. Anne-Marit Brautaset fra Tartanmandag vant med stor margin på tiden 1.17.11. I oktober i fjor løp hun samme løype under NM i halvmaraton på 1.22.34. Med andre ord har hun forbedret seg med over 5 minutter på ett år!

På andreplass kom Oda Synnøve Riste fra Volda, med tiden 1.34.04. Tredjeplass gikk til Silje Kulen fra Ulsteinvik. Hun løp på 1.34.40.

10 22 Tanja Skinlo Breimsbygda IL / Team Repix K40-44 1:52:24 35:12

bib-103-83.jpgErika Oginte ble best i klasse 35-39 år. Her bak løpets eldste - 70-åringen Knut Bøe fra Fana IL. (Foto: Vidar Nyhammer)

bib-48.jpgDet ble klasseseier i M20-22 år for Magnus Reite-Bjellaas. Femteplass totalt. (Foto: Vidar Nyhammer)

bib-101.jpgKlassevinner i 40-44 år, Karl Idar Vik (101). Her sammen med blant andre Peter Nygjerde (78) og Stian Nedrelid (117). (Foto: Vidar Nyhammer)