- The Biofreeze San Francisco Marathon ble en flott reise. Jeg gjorde et av mine beste løp i en tøff løype, forteller Håkon Landro (47)  etter å ha fullført sitt 9. maraton totalt og det første i USA.

Håkon, som løper for BFG Bergen Løpeklubb, hadde kvalifisert seg på tid, og fikk starte i elitefeltet - en stor opplevelse i seg selv. Han bommet så vidt på 3-timersgrensen, men med tiden 3:00:52 var han 73. løper av 5190 i mål. Det ga en 64. plass i herreklassen og 2. plass i M45-49 der han bare var 19 sekunder fra klasseseier.

Om løpet sier Håkon:
-  Det var flott temperatur og lite vind, ingen tåke og visstnok San Francisco på sitt beste. Opp mot Golden Gate Bridge begynte bakkene, en seig, lang bakke. Det gikk fint for meg, men alt i alt så tar nok disse bakkene en del av kreftene. Det var vakkert overt Golden Gate Bridge, med flott soloppgang. Minnene er lagret i hode.

- Så skjer det som jeg lurte på hvordan de hadde fikset. Vi tar igjen baktroppen på det andre halvmaratonløpet (det var egne løp for første halve og for andre halve maraton, red anm) og det ble en del slalåm og jeg måtte knuffe en gang, ikke noe særlig. Dette varte i 3-4 km før det løste seg bedre.

- Jeg hadde 1:29:33 på første halvpart, men det kostet mer enn jeg trodde. Andre halvparten var flat og nedover, men det ble likevel tøft på slutten.Prøvde å øke litt siste fire km for å komme under 3 timer, men da kjente jeg krampene kom. Slet også med acchillesen siste 7 km, men presset på.

- Siste 5 km er vekke fra hukommelsen. Så ikke The Giants stadion en gang, som vi passerte. 3:00:52 er knallbra for meg 47 år ung.

Resultater maraton herrer

Det var 3x Landro på startstreken:
- Fy søren så stolt jeg er av Sander med pers på halv etter at han har lagt mye arbeid i det, sier Håkon om sønnen (22) som løp 2. Half Marathon på 1:45:21 (48. plass i M20-23). - Synne (datter, 18 år) kjempet seg i mål med litt for lite trening på grunn av jobb og eksamen. Vi finner henne på 18. plas i kvinner t.o.m. 19 år med 2:08:33. 


Video på arrangørens fb-side fra løpet i 2016: