I fjor var det 337 påmeldte dagen før løpet, men tropevarmen gjorde at der var akkurat 300, 104 kvinner og 196 menn, som fullførte tier'n i Mjøskanten. Rekorden fra 2017 er på 373 i mål på Skibladnerbrygga, og med det langtidsvarselet for løpsdagen søndag 26. mai ligger det an til helt idéelt løpevær. Som tidligere deltakere sikkert husker, har det vært mer enn varmt nok for rask løping på Hamar den siste helga i mai begge de to siste årene.

Kondis.no drister seg til å spå at Hamarløpet anno 2019 blir dette milleniets største løpsarrangement inenfor Hedmarks grenser målt i antall aktive deltakere! Det er nemlig ikke bare været som taler for rekordoppslutning:!

Henning_Mortensen.jpgHenning Mortensen (fra høyre), Kristoffer Lamøy og Kristian Grue på  Domkirkeodden 2 km ut i fjorårets løp.

Årets nyhet er GRATIS barneløp for alle barn mellom 0-12 år en time før hovedløpet.  Her kan de håpefulle velge mellom  løyper på 400 m og 1000 m  Det er ingen tidtaking, men alle barn løper naturligvis med startnummer. Dett er ingen forhåndspåmelding, men sørg for å gjøre det i god tid før start på Skibladnerbrygga. Det blir premie til alle, drikke ved målgang samt underholdning for barna i målområdet før og etter løpet.

På grunn av anleggsarbeid må turen gjennom jernbaneundergangene og gjennom skogen helt i enden av løypa endres. Dette betyr at trasèen i år vil følge gangveien i begge retninger. Dette gjør altså trasèen enda flatere og lettløpt. Dette berører ca 400 meter av trasèen, og bertr en liten justering av vendepunktet. Trasèen vil naturligvis fortsatt måle nøyaktig 10 km.

Hamarløpet er et folkehelsearrangement der overskuddet hver år går til gode formål relatert til aktivitet og helse for alle. I fjor gikk overskudd på 30 000 kr til arrangørene av "Jul på Gregers", Hedmark Røde Kors og Hamar frivilligsentral. Overskudd fra Hamarløpet 2019 vil gå til Hamar Naturskole for å understøtte spesielt friluftslivet, og den betydning glede i naturen har for bevegelse, folkehelse og et aktivt liv.

Hamarløpets nettsider
Hamarløpet på Facebook
Samleside fro Hamarløpet
300 BILDER FRA HAMARLØPET 2018 

Hamarløpet på terminlista
PÅMELDING OG DELTAKERLISTE