Hardangervidda Marathon har de siste årene etablert seg som et av de ledende fjell-løpene i Norge. Med brutale motbakker, elvekryssninger, trange daler og seige myrer skulle det bare mangle. Utfordringene står i kø for deltagerne – det er kun de tøffeste som klarer å fullføre et slikt løp over vidda.

Gjermund_Nordskar_Foto_Kai__Otto_Melau.jpg
Gjermund Nordskar hadde grunn til å smile etter seieren i årets Hardangervidda Marathon. ​Foto: Kai-Otto Melau

--Det var fantastisk flott! Jeg løp stort sett hele veien bortsett fra på slutten, da ble det beinhardt sa Gjermund Nordskar etter løpet.

I herreklasse var det nevnte Gjermund Nordskar (3.58.49) som vant. I dameklassen var det Ane Guro Moen som vant med tiden 4.49.55.

Rekorddeltakelse

Årets løp startet i Eidfjord lørdag 2. september kl 10.00 i strålende sol. Hardangervidda viste seg fra sin aller beste side, sol fra skyfri himmel, nær vindstille og relativt varmt.

Totalt var det 327 utøvere fra åtte nasjoner påmeldt til årets løp. Det slår den gamle påmeldingsrekorden med omlag hundre utøvere.

 

---Vi er utrolig stolte og fornøyde med antall deltagere i årets løp. Det tar vi som et tegn på at vi gjør noe riktig og at utøverne liker seg her i Eidfjord, sier en stolt løpsleder Anita Fredheim Limastrand.

elvekryssing_Foto_Kai__Otto_Melau.jpg
Elvekryssing i fantastisk vær.  Foto: Kai-Otto Melau

I tillegg til å være kanskje den hardeste marathondistansen i Norge er det også den vakreste. Løperne skal opp den stupbratte Simadalen, krysse vidda med panorama utsikt over Hardangerjøkulen, sneie innom Vøringsfossen og stige ned gjennom den mystiske Hjølmodalen før man går i mål i Øvre Eidfjord. Man får oppleve noe av det vakreste Hardangervidda har å by på.

Det ble også arrangert halvmarathon. Dette ble vunnet av Geir Storetvedt Skaten (2.03.13) og Cecilie Sæterøy Johansen (2.35.52).

ALLE   RESULTATER

snoe_i_fjell_Foto_Kai__Otto_Melau.jpg
I norske fjell er det snø....  Foto: Kai-Otto Melau