Se mange bilder fra VM i Imageshop


- Jeg hadde ganske god kontroll, sjøl om jeg holdt på å bli stengt inne i siste sving. Men jeg klarte å justere, og da det åpna seg opp, hadde jeg krefter igjen, fortalte Hedda Hynne i mikssonen etter løpet. Hun var optimistisk og fornøyd: 

- Det kjentes bra ut. Underveis gikk det relativt rolig, og jeg fikk løpe nokså uforstyrra, sjøl om jeg fikk et lite spark på bakbeina. Men jeg klarte hele tida å tenke på hva som skulle skje i stedet for å la det som hadde skjedd oppta meg, sa Hedda som løp i det første heatet.

Tida hennes ble 2.02,49 og hun hadde hele 66 hundredeler ned til fjerde jente i heatet, tyske Christina Hering, som ikke løp fort nok til å være blant de seks som gikk videre på tid. 

- Nå er målet å gjøre det bedre i semifinalen enn jeg gjorde i London for to år siden. Da var jeg for sliten etter forsøket. Jeg er i bedre form i år, og jeg skal i alle fall ikke tenke at det ikke er mulig å nå finalen. Men jeg kan heller ikke si at jeg skal til finalen, for i et så taktisk løp som 800 m så er det så mye som kan skje underveis, sa Hynna som i semifinalen i London ble nummer fem i heatet på sterke 1.59,88. 

800-heat1-maalgang_50D6221.jpgHedda Hynne løp inn til til tredjeplass i sitt heat og er direkte kvalifisert til semifinale. (Foto: Bjørn Johannessen)

Heat 1 

POS
ATHLETE COUNTRY MARK ms*
1 Ajee Wilson  USA 2:02.10 Q  
2 Halimah Nakaayi  UGA 2:02.33 Q  
3 Hedda Hynne  NOR 2:02.49 Q  
4 Christina Hering  GER 2:03.15 .142
5 Sara Kuivisto  FIN 2:03.15 .143
6 Renée Eykens  BEL 2:03.65  
7 Gabriela Gajanová  SVK 2:04.45  


Alle resultene på 800 m


Flere favoritter slått ut

Mange sterke løpere klarte ikke det Hedda Hynne klarte og forsvant i første runde. Britiske Lindsay Sharp var den kanskje største favoritten som ble slått ut. Samme skjebne fikk svenske Lovisa Lindh, europamester Selina Büchel fra Sveits og Hanna Green fra USA. Tidligere verdensmester Eunice Sum fra Kenya var en av de som klarte å gå videre på tid. 

Den største favoritten, Ajee Wilson, klarte seg imidlertid meget bra. Hun styrte og vant Hedda Hynnes heat på 2.00,10. Denne distansen er likevel mye mer åpen nå som utøvere med ekstremt høye testosteronverdier ikke får være med. 

Semifinalen går lørdag klokka 18.15. Da er det tre heat, og de to beste fra hvert heat pluss de to som ellers har de beste tidene, går til finalen på mandag. 

800-heat5-lindh_50D6544.jpgLovisa Lindh ble slått ut. (Foto: Bjørn Johannessen)