HELE NORGE VIL LØPE PÅ 17. MAI!

17. mai blir annerledes i år, så hvorfor ikke gjøre noe helt annet enn man pleier på denne dagen?

Cecilie_L-Orsa_Tveit.jpg- 17.mairaton er et virtuelt løp. Du bestemmer selv hvor du vil løpe, og når du vil løpe, eneste regelen av at du må løpe på 17. mai. Vi ønsker å skape en fellesskapsfølelse, der man kan føle at man gjør noe sammen selv om man er alene, sier Daglig leder i Oslo Maraton, Cecilie L’Orsa Tveit (bildet til høyre)

Med distansene 3 x Hurra (3 km), Jordbærmila (10 km), Halvmaraton (21 km), Maraton (42 km) og Trippelen (73 km) arrangeres 17. mairaton på selve nasjonaldagen, og alle kan være med.

- Dette skal være et løp som alle kan være med på. Uansett alder, eller hvor du bor. Det er gratis å delta og man kan gå, jogge eller løpe. Etter at man har fullført registrerer man at man har deltatt. Da kan man velge om man vil registrere med eller uten tid. Og alle er med i trekningen av flotte premier, fortsetter L’ Orsa Tveit.
 

Over 5000 påmeldte

Over 5000 har allerede meldt seg på arrangementet, og aldersspennet går helt fra 0 til 84 år. Responsen har vært helt utrolig; se statistikk lenger ned.

- Totalt 54 nasjoner er med per nå, det er utrolig gøy! Vi hadde aldri trodd at 17. mairaton skulle bli et av de største arrangementene i landet på nasjonaldagen, sier L’Orsa Tveit.

Janne.JPG
Oslo Maraton-ambassadør Janne Dahle skal løpe Jordbærmila 17. mai, men neppe i dette flotte antrekket.(Foto:Oslo Maraton)
 

Barnas dag

17. mai er først og fremst barnas dag, og derfor vil arrangøren oppfordre alle til å lage egne kreative aktiviteter sammen med barna. Hvor enn du er i landet.

- Barna skal kose seg på 17 mai, det skal være gøy og spennende. Derfor er vi veldig glade for å se at flere hundre barn mellom 0-14 år har meldt seg på. Våre yngste deltagere er faktisk 0 år – så her er det flere som sikkert skal ut på sin første 3 kilometer eller kanskje første maraton! Dette er noe man kan gjøre sammen med hele familien. Til og med husdyra kan være med, smiler Cecilie L’ Orsa Tveit.

INFO OG PÅMELDING

Logo_17mairaton.png

Statistikk pr 9. mai:

  • Over 4000 påmeldte til 17. mairaton, og flere melder seg på hver dag.
  • Per nå er det over 300 deltagere internasjonale og fra hele 54 forskjellige nasjoner.
  • Landet med flest deltagere utenfor Norge er Tyskland med 48 påmeldte, og rett etter dem kommer Danmark med 45 påmeldte.  
  • I motsetning til Oslo Maraton, hvor det er flest menn som er påmeldt, er det på 17. mairaton flest kvinner! Total 56% er kvinner og 44% er menn.
  • I tillegg til rundt 300 påmeldte mellom 0-14 år, har det virtuelle løpet også 30 påmeldte som er mellom 70-84 år. Her er det med deltagere i alle aldre.
  • Fylkene Oslo og Viken har en klar ledelse i konkurransen om å ha flest deltagere. Hele 1114 fra Viken har meldt seg på, og 926 fra Oslo.
  • Jordbærmila (10 km) er desidert mest populær med snart 2000 påmeldte.
  • Halvmaraton (21 km) og 3 x Hurra (3km) er også ganske populære, med nesten 1000 påmeldte på hver. Maraton (42 km) har 191 påmeldte.
  • 23 personer skal bruke store deler av 17. mai på å løpe. De har meldt seg på den sagnomsuste Trippelen, og skal løpe hele 73 kilometer på 17. mairaton.