Hytteplanmila sendte i ettermiddag ut denne meldingen:

Gjert Ingebrigtsen bekrefter i dag at Henrik også blir med for å løpe Hytteplanmila. Med brødrene Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen på startstreken, blir det garantert stor fart i fronten av årets store startfelt. Alle tre gjør også sin debut på 10 kilometer gateløp. Sondre Nordstad Moen var 18 år da han i 2009 satte gjeldende løyperekord på Hytteplanmila, med den sterke tiden 28:50. Den rekorden lever farlig, lørdag 20. oktober.  

I tillegg til Team Ingebrigtsen, stiller Karoline Bjerkeli Grøvdal og en rekke andre sterke eliteløpere til start på Svendsrudmoen på Røyse i Hole. Eliteløperne vil vise vei for et rekordstort startfelt. Hytteplanmila 2018 ble tidlig fulltegnet, med 3200 påmeldte.

TIDLIGERE NYHET:

Jakob og Filip Ingebrigtsen løper Hytteplanmila

Hytteplanmila har hatt en egen evne til å samle mange av de beste langdistanseløperne i både Norge og Sverige. I år vil den raske 10 kilometeren bli spesielt interessant: Både Jakob og Filip Ingebrigtsen gjør sin debut på distansen.

Det blir spennende å se hva Jakob og Filip Ingebrigtsen klarer når de stiller opp på en distanse som er en god del lenger enn det de løper til vanlig. (Foto: Bjørn Johannessen)

I pressemeldinga fra Hytteplanmila heter det: 

"Filip og Jakob Ingebrigtsen kommer for å løpe Hytteplanmila. Den ni år gamle løyperekorden til Sondre Nordstad Moen på 28:50 lever farlig, lørdag 20. oktober." 

Det er likevel på ingen måte gitt at løyperekorden til Sondre Nordstad Moen vil bli slått, men er Jakob Ingebrigtsen i tilnærmelsesvis like god form som da han vant 5000 meteren i EM, så bør muligheten for løyperekord være god.

Den norske rekorden på 10 km gateløp, som også innehas av Sondre Nordstad Moen, er atskillig verre. Den er på 27.55 og ble satt i Praha for et drøyt år siden. Da hadde imidlertid Sondre drahjelp av en rekke enda bedre østafrikanske løpere, og noen drahjelp til ei tid under 28 minutter kan nok verken Filip eller Jakob regne med - med mindre en av dem ofrer seg og drar den andre. 

Henrik Ingebrigtsen vil allerede ha reist til USA på treningsopphold så han vil ikke delta i Hytteplanmila. De to yngre brødrene skal også dit, men reiser seinere.  

– De løper dette løpet mest fordi det passer på vei til USA-flyet, uttalte far og trener Gjert Ingebrigtsen til VG.

- De skal utfordres på noe de ikke pleier å gjøre. De har løpt terrengløp tidligere, men Filip har ikke løpt terrengløp på lang tid, er Ingebrigtsen senior sitert på i Rogalands Avis

– Større enn dette kunne vi ikke fått. Vi gleder oss veldig, sier løpsleder Jon Anders Kvisgaard i til Rogalands Avis. Pengebonusen for løyperekord er på 15 000 kroner.  

Hytteplanmila bruker årvisst å gi mange sterke tider, og Karoline Bjerkeli Grøvdal har rekorden i kvinneklassen. Den er så sterk som 31.25 og ble satt i fjor. Hun har vunnet løpet seks år på rad og er påmeldt i år også. Sannsynligheten for at det blir meget høyt nivå i både kvinne- og herreklassen, er med andre ord stor. 

Hytteplanmila er fulltegna, men det er mulig å omregistrere navn, så dersom en kjenner noen som er påmeldt, men ikke kan stille, kan det likevel bli mulighet til å være med. 


Reportasje fra Hytteplanmila 2017

Hytteplanmilas heimeside

herrevinner_hytteplanmila_25P5228_640.jpg
Okubamichael Fissehatsion vant på 29.08 i fjor. Med to av Ingebrigtsen-gutta på startstreken må han antakelig løpe en god del fortere om han skal vinne i år. (Foto: Per Inge Østmoen) 
 
hytteplanmila_damevinner_25P5308.jpg
Karoline Bjerkeli Grøvdal kan fort ta sin sjuende strake seier i Hytteplanmila. (Foto: Per Inge Østmoen)