I årets Trond Mohn Games på Fana Stadion gjorde Henrik Ingebrigtsen sin sesongdebut på bane med å løpe 3000 meter. I fjor vant han i samme løp med en tid bare 2 sekunder etter norgesrekorden på 7:40, og han lovet da publikum å komme tilbake for å ta denne neste år. Han tok riktignok seieren i årets løp på tiden 7:52. Men som Henrik påpekte så hadde en av forutsetningene endret seg:

– Det er egentlig dårlig gjort å stille samme krav til mine prestasjoner i mai som det jeg gjør i august. Da er formen kommet på plass etter flere løp i sesongen.

I år gikk dette stevnet i mai, mens det i fjor gikk i august. Grunnen for å sette stevnet opp så tidlig i sesongen er at Fana Stadion skal stenges for oppussing i sommer.

3000 meteren i Trond Mohn Games var satt opp med hare for å få opp tempoet.  Adam Czerwiński fra Polen dro opp farten slik han skulle, men feltet bak ham var ikke helt interessert i å holde følge i samme fart.

Som i fjor var det serbiske Elzan Bibić som ga den hardeste kampen for Henrik, men i sluttspurten viste Henrik sin styrke og vant med et halvsekund.

Da det ringte for sisterunden lå Marius Vedvik på tredjeplass etter sterkt løping, men inn mot mål ble han forbiløpt av etiopiske Abe Gashahun og finske Topi Raitanen. Men det ble en fin tid for Marius, bare 1,3 sekunder etter persen han satte i forrige ukes Arne Risa Classic.

Det var litt kjølig vær på Fana Stadion denne kvelden, med lite grann vind.