Rune Holmen drikke.jpgRune Holmen og de andre løperne måtte passe på å få i seg godt med drikke i lørdagens løp. (Foto: Venkah Gjermundsen, Byen Vår Kongsvinger)

Med 34:05 vant Henrik Nilsson med 42 sekunder etter at klubbkameraten i SK Vidar, Sondre Fylling, holdt følge på den første av de to rundene ved Glommasvingen. Jarle Marvik fulgte på 3. plass slått med 1:06 min. Med seier både i 2019 og i fjor kunne Nilsson ta med pokalen hjem til Eidskogen etter årets løp. Vinnertid var 15 sekunder bak fjorårets da det ikke var så varmt som i lørdagens løp.

10 Harald Lunde Team Trefilov  M50-54 39:25.5 +5:20.3

Sigrid Lindkjølen, Eidskog Aktiv overrasket seg selv ved å knipe seieren i kvinneklassen etter to stekhete runder på sentrumsnære gang- og sykkelveier med 43:41. Tonje Linga Nilsen fra Oslo ble slått med 11 sekunder etter å ha styrt farten store deler av løpet. Cathrine Andersen, Team Driv Trening tok deretter 3. plassen på 45:17.

5 km

Lokale ungdommer toppet listene på 5 km der KILs 16-åringen Martin Holtet kom fra seier på 3000 m i Tyrvinglekene fredag kveld og vant igjen med 16:42. 14-åringen Fabian Vibekken, Ull/Kisa imponerte med 2. plass på 17:04, og Karsten Ellevold (16) fra Oppstad var hakket hvassere enn tvillingbror Ole Jacob og tok 3. plassen på 17:20.

Tre beste gutter 5 km.jpgTre raske, unge menn (fra. v.): Karsten Ellevold, Martin Holtet og Fabian Vibekken var de første over mål etter en runde på begge sider av Glomma. (Foto: Venkah Gjermundsen, Byen Vår Kongsvinger)

10 Hans-Kristian Da Silva Rustad Odal Skiklubb  Menn 20:38.5 +3:55.9

17-åringen Ingeborg Rosager, Granli IL var raskest av et kobbel med talentfulle jenter bare 8 sekunder foran o-løperen Helene Scheele (15) fra Nydalen Skiklubb og med Emilie Ruud Lia, Avancia/Team Vinger som også normalt konkurrerer i 15-årsklassen på 3. plass.

10 Synne Marie Lindkjølen Bergkvist Magnor UL  Kvinner 24:28.0 +4:57.6

Bjørn Harbosen er klar for påfyll servert av Jon Gjermshus på drikkestasjonen som ble passert to ganger på hver runde. (Foto: Venkah Gjermundsen, Byen Vår Kongsvinger)

Årets utgave var den 14. i rekken og hadde 125 deltakere på de to distansene, inkludert 11 på 5 km uten tidtaking. Det er ganske likt med fjorårets opslutning på 5 km og noen færre på 10 km sammenliknet med i fjor da 120 aktive fullførte helt likt fordelt på begge distanser.

Artillerioberstens pokaler som blir delt ut til beste dame og herre på 10 km. (Foto: Venkah Gjermundsen, Byen Vår Kongsvinger)

Forhåndsomtale: Sentrumsgateløpet med 5 og 10 km i Kongsvinger på lørdag