Erling Hisdal vinner Hestanipen Opp 509 Foto: Jarl Andre Holten Leifsen

Målgang på Hestanipen med Erling Hisdal som vinner. Foto: Jarl Andre Holten Leifsen

Erling Hisdal, Tjalve, vant med god margin over Ketil Monssen, Bergen Løpeklubb. Hisdal ligger som nr to i Norges motbakkecup, bare 15 poeng fremfor Monssen. Tredjeplassen tok Thomas Finshus, Stegaberg IL. I dameklassen fulgte Maryna Novik, Klypetussen IL, og Marie Vikeså, Ny von IL, hverandre hele veien. Mot slutten av løpet fikk Novik en luke på tre sekunder som hun klarte å holde helt i mål. Tredjeplassen gikk til unge Ane Hjørungdal Vika, Hjelmeland IL. Hun løp i 13 – 14 års klassen og slo mange eldre utøvere.

Det var natursti underveis for de under 16 år, med premiering på toppen. Dette falt i smak hos flere av barna og ble en god motivasjon oppover bakkene.

Det var få mosjonister som tok turen oppover sammenliknet med årene før. Arrangøren vil evaluere mulige årsaker til dette. Målet er å få flest mulig ut og opp. Neste år satser arrangøren på å få med flere mosjonister.

Maryna Novik, Klypetussen kniper seieren i Hestanipen opp 509  Foto: Jarl Andre Holten Leifsen

I kvinneklassen skilte det bare tre sekunder mellom Maryna Novik, Klypetussen og Marie Vikeså, Ny Von Friidrettsgruppe. Mens unge Ane Hjørungdal Vika, Hjelmland IL i 13-14 årsklassen tok tredjeplassen.

Ketil Monssen, Bergen Løpeklubb blir nr. 2 Foto: Jarl Andre Holten Leifsen

Stegabergløperen Thomas Finshus tar tredjeplassen  Foto: Jarl Andre Holten Leifsen

Marie Vikeså, Ny Von Friidrettsgruppe var bare tre sekunder bak vinneren. Foto: Jarl Andre Holten Leifsen

Ane Hjørungdal Vika løper i 13-14 årsklassen og tar tredjeplass.  Foto: Jarl Andre Holten Leifsen