To dager med regn gir ikke akkurat de beste løpsforholdene i en allerede krevende bakke. Forholdene kunne ikke vært våtere og glattere. Men dette stoppet ikke våre tøffe deltagere fra å ta utfordringen.

Hanne tilbake høyest opp på pallen
Det var velmeritterte Hanne Mjøen Maridal fra Lillehammer IF som var raskest opp bakken blant damene med tiden 18:16. Hun tok seieren i Oslos Bratteste senest i 2016, og klarte av å knipe førsteplassen med 7 sekunder foran tidligere juniorverdensmester på ski, Sofie Nordsveen Hustad. Multitalentet og fjorårets vinner, Helene Marie Fossesholm, løp inn på tredjeplass 17 sekunder bak.

Mandalitt sterkest i herreklassen
Også på herresiden var det veldig tett om medaljeplassene. Den meget sterke løperen og mandalitten Erik Udø Pedersen, som representerer Kristiansand Løpeklubb, tok seieren. Tiden var ett minutt og to sekunder bak løyperekorden, men likevel en meget sterk tid under dagens forhold. Den lovende skijunioren David Thorvik, Kjelsås IL, var seks sekunder bak. Even Dahl, FIK Orion, tok tredjeplassen, 14 sekunder bak vinneren og bare ett sekund foran fjerdeplasserte Morten Hansen.

Utfordringen alle kan klare
Oslos Bratteste går fra bunnen av Wyllerløypa og opp til Tryvannstårnet, en løype på 2700 m med 407 hm stigning. Løpet ble arrangert for første gang i 2009. Oslos Bratteste er Norges største en-dags motbakkeløp.

I årets utgave var 25 forskjellige nasjonaliteter representert, og folk fra hele Norge stilte på startlinjen.

– Oslos Bratteste er utfordringen alle kan klare, og vi ønsker at enda flere skal få oppleve motbakkeløp. Mange av våre deltagere har aldri deltatt i en idrettskonkurranse før, og vi er stolte over å bidra til å få folk i aktivitet, forteller løpsleder Eirik Watterdal.