Marius Sørli fra Ask kom først til mål i vakre Bruvik. Vinnertiden ble 15.15, et lite stykke bak persen fra i fjor.

Før start følte "seiersmaskinen" fra Ask seg litt rusten, ja han var faktisk litt i tvil om han i det hele tatt skulle starte etter å ha vært forkjølet siste uken. Oppvarmingen var oppløftene og dermed var det bare å skifte til konkurransesko.

-  Det gikk utrolig rolig de to første kilometrene, 3.08 og 3.10. Dette passet meg egentlig utmerket i forhold til forkjølelsen. Så bestemte jeg meg for å prøve å kjøre etter halvveis. Dro litt ekstra på i den svingen det går litt oppover (omtrent halvveis ut i løpet).

- Så der i fra og inn fikk jeg bare flere og flere meter på de andre. Så alt i alt et perfekt opplagt løp for meg i forhold til at forkjølelsen fortsatt henger i kroppen.

Hjemmehåpet Trygve Feidje Mjelde kom inn 10 sekunder bak mens motbakke eksperten Joel Dyrhovden sikret 3. plassen på 15.43.

Eviunge Vigdis Reigstad holdt ungdommene bak seg og vant på 17.52. Nora Midtun og Elisabeth Taule på de neste plassene.

Bjarte Vik har deltatt samtlige 20. ganger, i dag fikk han notert 17.28 som er en sterk tid for en mann som nærmer seg 50. Persen har han fra 2001 da han løp over 3 minutter raskere, 14.26.

Men det var mange andre som kunne glede seg over pers i det flotte været.

Årets deltagerantall er det nest høyeste, bare i 2015 (68) fullførte det flere enn i år.

Neste år fyller Bjarte Vik 50, så da får vi se hvor mange som møter opp for å hylle en av øyens beste løpere gjennom tidene.