Samleside for Kongsvinger Maraton

Kongsvinger Maratons nettsider

Tidligere forhåndsomtale: Kongsvinger Maraton 6. august

Bildet: John Henry Strupstad speider etter konkurrentene på 21 km i Femundløpet tidligere i sommer. Etter 42 km i Hedmarks eneste maraton på lørdag, er det VM 100 km i Winchoten i Nederland om fem uker som gjelder for  milslukeren fra Hamar. Foto: Kjell Arild Andersen.

Les om Olav "KrampeGammel'n" Engens treningstur (på sykkel) sammen med John Henry her:  40 km med John Henry

Mens Kongsvinger-debutant John Henry Strupstad, Ren-Eng, og vinneren i 2006 og 2010, Anne Lise Skårerverket, må finne seg i å være klare favoritter på maraton, ligger det an til mer spennende oppgjør på halvdistansen, i alle fall på herresiden. Vinner av Nordmarka Skogsmaraton i 2010, Harald Solhaug Næss, SK Vidar er påmeldt, og det samme er Oppstad-løperen Per Erik Monsrud som femdobler distansen etter å ha vunnet minimaraton alle  de tre siste årene på Sæter. Vidar-løperen har 1.12.17 fra Haag i år, mens Monsrud ikke har regisrert tid på distansen tidligere. Begge har sitt årsbeste-resultat på 10 km i Karlstad i juni hvor Solhaug Næss hadde 32.46 mot Monsruds 33.39. Vi regner også med at Halvor Nordby fra Lillehammer vil være å finne i fremste rekke i feltet på 21 km som foreløpig teller ca.150 løpere.  

På kvinnenes halvmaraton er Orions Margrete Ellingsbø det sterkeste navnet på lista foreløpig, men årets Sentrumsgateløp-vinner på Kongsvinger, Monika Kørra fra Ren-Eng, har planer om å stille og vil bli en klar favoritt.

På minimaraton dukker ofte de "hete navnene" opp på løpsdagen, og det er forleøpig ingen opplagte vinnerkandidater for menn. I kvinneklassen har vinneren fra 2009, Gunn Helen Hagen fra Oppstad gode sjanser for kopiere bedriften.

Nettpåmelding er nå stengt, men det er fortsatt mulig å melde seg på i Nye Sporten på Kongsvinger t.o.m fredag kl. 19.00 og løpsdagen på Sæter Gård fra kl. 09.00 fram til en halv time før start.

Oppdatering fredag kveld:
Christina Bus Holth fra Nord-Odal og SK Vidar stiller på halvmaraton og er trolig i stand til å slette Jorunn Rekkedals løyperekord på 1.21.46 fra 2000. Morten Tronbøl, fire ganger vinner av hele distansen, stiller på halvmaraton og vil nok hevde seg blant fremste også etter "bare" en runde. På minimaraton har den lokalt bosatte Gular-løperen Hallvard Nilsen meldt sin ankomst og vil sikkert prøve seg på løyperekorden på 14.25 satt av Per Erik Monsrud i fjorårets løp.

Pga. regneværet fredag var imidlertid ikke forholdene i minimaratoløypa helt optimale for rekordforsøk i den ca. 1 km lange delen som går på sti og klopper. Værfprofet og løpsgeneral Rolf Hansen lover imidlertid opphold og (mer enn) godt nok vær på løpsdagen, så da blir det i så fall mindre sleipt og varmt og godt - å kose seg på gresset etter løpet. For hel- og halvmaraton er dette stipartiet langt mindre avgjørende siden mer enn 90 % av løypa går på grusvei.  

Påmeldte til Kongsvinger Maraton pr. 05.08

Værmelding for Kongsvinger på yr.no