Oppdatert 7. septemer: Korrigerte resultatlister fra VM 24-timers

Fire norske løper VM 24-timers i Belfast, start lørdag 13:00
VM 24-timers snart halvveis... de norske løper bra

Tarangers 10. plass - et skritt på veien til verdensmester
- En dag skal jeg bli verdensmester, har Bjørn Tore Kronen Taranger uttalt flere ganger. Det er noen år siden første gangen, og han ble kanskje ikke tatt helt på alvor. Nå er det på tide å tro på den ikke helt ubeskjedne bergenseren.

I helgens VM 24-timers løp han sin klart lengste distansen på 24-timers utendørs (han har løpt 5 kilometer lenger inne på Bislett) - og etter sedvanlig bra avslutning avanserte han til en imponerende 10. plass med 252,976 kilometer. Fram til vinneren er det 12,6 kilometer, ingen umulig differanse. Svenske Johan Stene som lå likt med Taranger etter 10 timer endre på sølvplass, bare 1051 meter fra gull.

I 24-timersløp er 38-åringen Taranger ennå en ung mann. Stene på sølvplass løper i M40+, franskmannen på 5. plass løper i M50+ . Ser vi på utviklingen til Taranger i VM 24-timers ser det slik ut: 40. plass (2012), 39. plass (2013), 35. plass (2015) og et kjempejafs til 10. plass i år.

Vi tar også med at fire norske prestasjoner skiller seg ut i VM 24-timers historien: Jon Harald Berge 7. plass i 2008 og 2010, Gjermund Sørstad 11. plass i 2012, og altså Tarangers 10. plass i år.

Sterkt løp også av Flynn Jensen
Joar Flynn Jensen fra Ski IL, som tidligere i år reiste til Aten (der han vant) for å kvalifisere seg til EM forsvarte plassen sin på en fin måte med å løpe 232,640 kilometer som ga en sterk 35. plass - og en bronseplass i masterklassen M50+

Joar, Guro, Bjørn Tore og Therese, en sterk norsk 24-timerskvartett. (Foto: Erik Nossum)

Guro fortsetter å imponere
Tromsøkvinnen Guro Skjeggerud - som løper for Romerike Ultraløperklubb - fortsetter å imponere, og setter ny pers stort sett hver gang hun setter på seg startnummer i et viktig løp. Hun vant NM 100 kilometer i fjor og kvalifiserte seg til VM samme år der hun kom på en flott 23. plass. Hun reiste til Finland tidligere i år for å kvalifisere seg til VM - og perset da med 211,792 kilometer. Så reiser hun til VM 24-timers og klinker til med 21. plass og 223,310 kilometer, ny pers og det nest lengste en norsk kvinne har løpt på distansen.

Så sent som i 2015 løp Ninette Banoun inn til 17. plass i VM (218,156 km), og det var første gang en norsk kvinne var på topp 100 i VM 24-timers.

Guro smilte før start og smilte enda bredere etter målgang.

Ikke dagen for Therese
Den ekstremt konkurranseglade Therese Falk fra Romerike Ultraløperklubb lå på 14. plass etter 10 timer (106 km) med kort vei framover mot topp 10. Hun ble jo nummer 4 i fjorårets EM der hun satte norsk rekord med 228,223 kilometer, så topp 10 var en realistisk drøm.

Men, det skulle vise seg å ikke bli hennes dag (døgn) i Victoria Park i Belfast. Selv beskriver hun opplevelsen slik på facebook:
- Dette døgnet var det lite som stemte for min del. Vet ikke om det kan ha med stress i forbindelse med at bagasjen ikke kom før en time før avreise til stadion, at løpet har vært for viktig for meg, underlaget i betong, at vi aldri fikk vite hvor langt vi løp da hele systemet krasjet rundt time ni. Eller om jeg startet for optimistisk, ikke fikk i meg næring (som kom sprutende ut igjen i buskene like etterpå).... Eller et sammensurium av alt. Skuffende er det uansett. Tusen takk for alle lykkeønskninger. Men i dag ville ikke kroppen

Alt ser greit ut 9 timer ut i løpet, men det skulle ikke vare. (Foto: Erik Nossum)