Helsedirektoratets anbefalinger på fordeling i % av de 3 viktigste næringsstoffer er som følger:
1. Karbohydrater: 50 – 60 %
2. Fett: 30 – 35 %
3. Protein: 10 – 15 %
For å greie å holde oss til en slik fordeling av næringsstoffene i kostholdet vårt må vi øke inntaket av karbohydratrik mat som : grovt brød og andre kornprodukter, poteter, ris, erter, bønner, frukt og grønnsaker.
En ting vi skal være klar over er at mye av det fettet vi spiser er ”skjult” i matvarer som kjøtt, pålegg, pølser, helmelk, kaker etc. Ønsker du å kutte ned på fett inntaket ditt bør du begynne å redusere på kjøtt, flesk, helmelk og smør for å nevne noe. Du bør ikke redusere inntaket av fet fisk dersom du skal redusere fett innholdet i maten din, da fet fisk inneholder umettede fettsyrer og er rike på vitamin A og D.
Les hele artikkelen her