Jimmy_Vika_20_maraton_AZ3T0488.jpg
Jimmy Vika på Rådhusplassen rett etter målpassering i Oslo Maraton.  Foto: Kjell VIgestad
 

28. august startet prosjektet til Jimmy VIka med å løpe 20 maraton på 20 dager på 20 steder, - i 19 fylker pluss på Svalbard. Prosjektet er en idé Vika kom opp med for flere år siden. 

I 2014 ble han den første som løp alle distansene (som gikk på samme dag) i Oslo Maraton. Maraton, halvmaraton og 10 km.  Den gang samlet han inn 1000 kr per kilometer til inntekt for Right To Play. Det ga stor oppmerksomhet rundt organisasjonen og ble en stor suksess. Dette førte til at året etterpå ble Oslotrippelen innført som egen øvelse i Oslo Maraton.

Under TV-sendingen på NRK fra Oslo Maraton innrømmet Vika at det hadde gått tungt på de siste løpene og at det på den avsluttende maratonen i Oslo kun handlet om å gjennomføre med stil. 


Jimmy_Vika_Right_to_play_20maraton_AZ3T0528.jpg
Jimmy Vika og noen av de som løp med Right To Play.  Foto: Kjell Vigestad


Samlet inn over 700 000 kroner
Det er fortsatt mulig å bidra til aksjonen fra denne siden.

Bedre skolehverdag for jenter i Midtøtsten
Right To Play  innsamlingsaksjon 202020 hvor Jimmy Vika løp 20 maraton på 20 dager i Norges 19 fylker + Svalbard handlet om å  samle inn penger for  å bedre jenters skolehverdag i Midtøsten.

Du kan lese mer om bakgrunn, forberedelser, gjennomføring og om formålet under her.

 

om RIGHT TO PLAY   

Right To Play er en internasjonal organisasjon som jobber for å bedre barns skolehverdag i utviklingsland.

Vi fokuserer på to ting: Lærerne og skolemiljøet.

1. Ved å fokusere på lærerne, sørger vi for en variert og god undervisning som gjør at barna lærer mer.

2. Ved å fokusere på skolemiljøet, både det fysiske og sosiale, sørger vi for at barna trives og har det bedre på skolen.

Resultater av den jobben vi gjør viser en betydelig forbedring i barns skolehverdag. Når lærerne tar i bruk mer inkluderende metoder i undervisningen, blir barna aktive og lærer mer. Forbedrete fasiliteter gjør at barn får et mer positivt inntrykk av skolemiljøet, trives bedre på skolen og blir mer motivert for læring. Barn elsker å leke og i Right To Play er vi bevisst på det, lek og aktivitet gjør at barna bygger relasjoner og utvikler sosiale ferdigheter.