- Jeg er godt fornøyd med løpet. Jeg klarte å være på forskudd hele veien. For meg er dette terningkast 6 på en sprint, sa Lukas Liland etter å ha løpt inn til 9. plass på junior-VM sprinten ved Århus. Med det var han beste norske løper i junior-VM åpningen:

- Jeg har en 17. plass som best fra tidligere på junior-VM, og er selvfølgelig fornøyd. Selv om det totalt sett er litt skuffende for det norske laget, er jeg personlig godt fornøyd med å fin åpning av mesterskapet på det som sannsynligvis er min dårligste distanse.

På det som Liland selv betegner som sin dårligste distanse var han i dag 27 sekunder bak juniorverdensmesteren, Aston Key. Samuel Pihlstrøm ble nummer 2 og Halden-løper Guilhem Elias – fra Frankrike tok bronse. Verdt å merke seg er at både Einar Melsom og Kasper Fosser ble disket i dagens løp. Begge de to løpssterke unggutta hadde løpt forbi noen poster – uten å stemple på dem – i sin ferd mellom start og mål.

I dameklassen var det duoen Victoria Hæstad Bjørnstad og Anine Lome som var best av de norske løperne med henholdsvis 12.- og 13. plass.

- Det har vært mye nøling for min del gjennom hele løypen, men ingen direkte bom, oppsummerte førstnevnte.
- Detaljene kommer veldig fort, men jeg har klart meg uten store feil. En grei åpning av mesterskapet, sa Lome om sitt løp – som altså ga 13. plass i konkurransen som ble vunnet av sveitsiske Eline Gemperle.

Tilda Østberg ble nummer 2 og Garce Molloy ble nummer 3. De to norske jentene var drøye halvminuttet bak juniorverdensmesteren. Ane Dyrkorn, Synne Strand, Hanne Vassend og Idun Kristine Felde Olaussen løpt inn til 25.-, 31.-, 46,- og 48. plass i junior-VM åpningen. Hos gutta ble Elias Jonsson, Niels Christian Hellerud og Jørgen Baklid henholdsvis 44, 48 og 71 på den første distansen av årets junior-VM.

KIlde: Norsk orientering

Junior VM