Start og mål er på Åsebøen stadion i Kopervik, og løypene for alle tre distanser går på delvis flate og delvis småkuperte asfaltveier. Maratonløpet går i en stor sløyfe rundt hele den sørlige delen av Karmøy, mens 10 km og halvmaraton går fram og tilbake i en trasé på tvers av øya. 

Været på Karmøy i slutten av november kan variere veldig, men som oftest er det mildt og ikke alt for mye vind. I skrivende stund melder Yr om 7-8 varmegrader, oppholdsvær og 5 sekundmeter vind. Det må kunne kalles for godt og tjenlig løpsvær på denne tida av året. 

Maratonløpere som regner med å holde på i 5 timer eller mer, kan velge tidligstart allerede klokka 8.30 om morgenen. De som velger det, må basere seg på egen drikke de første 15 kilometerne.

Karmøy Maraton er Kvalitetsløp, og Kondismedlemmer får 80 kroner i rabatt på hel- og halvmaraton og 40 kroner i rabatt på 10 km.

Så langt er 328 løpere påmeldt fordelt med 75 på maraton, 185 på halvmaraton og 68 på 10 km. Det vil ikke være anledning til å melde seg på på løpsdagen. Deltakerrekorden er på 484 fullførende og ble satt i 2019. Fjorårets løp var ikke så mye dårligere med 465 løpere. 

Maryna Novik sette norsk årsbeste på maraton med 2.49.41. (Foto: Terje Gilberg)
Maryna Novik har løyperekorden på maraton med 2.49.41, satt i 2020. Her får hun med seg litt førjulsstemning idet hun løper gjennom Skudeneshavn. (Foto: Terje Gilberg)