Se også: Mange gode norske prestasjoner i Berlin Marathon: 615 løpere fra Norge fullførte Berlin Marathon

Kenenisa Bekele fra Etiopia var bare to sekunder unna en ny verdensrekord på maraton i dagens Berlin Marathon.  Ved passering 37 kilometer var han 15 sekunder bak en sekundering inn til verdensrekord, og det ble derfor svært spennende inn mot mål da man så at han faktisk klarte å øke farten sin. I mål kom han inn på 2:01:41, som bare er to sekunder bak verdensrekorden til Eliud Kipchoge som han satte i nettopp Berlin i fjor.

Beste kvinne ble Ashete Bekere foran Mare Dibaba, begge fra Etiopia. Disse fulgte hverandre siste del av løpet men inn mot mål gikk Bekere i fra Dibaba og fikk en liten luke inn til mål.

Verdensrekrod_sekundering.png
Her ser vi hvordan Kenenisa Bekele følges inn mot verdensrekorden i maraton.

Berlin-Marathon 2019
Ashete Bekere fra Etiopia blir beste kvinne i Berlin Marathon. (Foto: SCC EVENTS/Norbert Wilhelmi)

Kenenisa Bekele leverte et sensasjonelt comeback i BMW BERLIN-MARATHON, og var bare to sekunder bak verdensrekorden med 2:01:41. Den 37 år gamle etiopieren ble den nest raskeste løperen gjennom tidene, og leverte en årsbeste og nasjonal rekord i en fenomenal forestilling. Tilbake i 2016 gikk Kenenisa Bekele glipp av verdensrekorden med seks sekunder da han klokket inn til 2:03:03 i sin første Berlin-triumf.

Bak Kenenisa Bekele tok hans etiopiske landsmann Birhanu Legese andreplassen med 2:02:48, noe som gjorde ham til den tredje raskeste maratonløperen noensinne. Sisay Lemma fullførte den etiopiske triumfen i Berlin med et personlig beste i verdensklasse på 2:03:36. ”Jeg visste at jeg var i toppform. Men jeg vet også at jeg kan løpe enda raskere, "sa Kenenisa Bekele, den tre ganger olympiske langdistansmesteren og verdensrekordholder på 5.000 og 10.000 meter.

Under fine værforhold vant Ashete Bekere kvinneklassen med 2:20:14 foran Mare Dibaba (2:20:21) og Kenyas Sally Chepyego, som klokket inn på 2:21:06. Tysklands Melat Kejeta leverte en veldig god maraton-debut med 2:23:57 på sjetteplass. Hun ble den nest raskeste tyskeren bak Irina Mikitenko (2:19:19). Den regjerende mester Gladys Cherono fra Kenya ga seg etter 30 kilometer.

Et rekordstort antall av 46.983 løpere fra 150 land var påmeldt til årets Berlin Marathon.
Resultatliste_menn.JPG

Resultatliste_kvinner.JPG