– Etter flere år med dårlig vær titter sola endelig frem på Yr.no. Dette gir håp om at vi endelig skal få løperne over Romsdalseggen i strålende sol. I fjor var det sterk vind og lett nedbør hele dagen, så sola er veldig velkommen i år, forteller rennleder Håkon Klerud Johannessen.

Kantkornlag gir sjanse for skred og med økt temperatur mot helgen blir det vanskelig å få den bratteste nedkjøringa direkte fra Blånebba. Denne utgår sannsynligvis, men endelig avgjørelse blir tatt fredag morgen.

Den lengste løypen går via Storhesten, Romsdalseggen med «via-ferrata» til Mjølvafjellet, Storhesten, og til slutt en tur oppover mot Hurrungen.

– Vi ønsker gjerne flere tur-deltagere. Vi har mange med racingutstyr, men håper flere som går på topptur til vanlig også stiller til start. Dette er en utrolig fin tur med mye bra utsikt, ferdig tråkket spor og gode skred- og sikkerhetsvurderinger. Personer som ønsker en litt hardere tur enn de vanligvis går alene kan trygt bli med på Dynafit Romsdal Rando, sier rennleder Johannessen. 

Familien Forsberg-Jornet er påmeldt, og Killian og Emelie er storfavoritter til å vinne sine klasser. De får nok hard kamp av Trym Dalset Lødøen fra det norske randoneelandslaget og Johanna Åström.

Juniorklassen blir nok den med hardest kamp. Her kommer flere av deltagerne rett fra EM og juniorverdenscup i Alpene. Der står duellen mellom klubbens egne utøvere Emil Aslaksen Røed og Mads Gjethammer i herreklassen og Ingfrid Klokset og Malin Indergård i dameklassen.

– I tillegg har vi klasse og løype helt ned til de som er 10 år, men da i følge med sine foreldre, avslutter Johannessen.

Se ellers www.romsdalrando.com for påmelding og informasjon.

Erik Birkeland 5.jpg
Det har vært dårlig vær de siste årene på Romsdal Rando, men til helga meldes det at sola skal titte fram. (Foto: Erik Birkeland)