Løpsinfo 2017
Hovlandsnuten er en av Saudas mest karakteristiske fjelltopper, godt synlig fra fjorden. Motbakkeløpet arrangeres i år for ellevte gang. I år er me det andre løpet i Norgescupen i motbakke og ser fram til at de beste løperene i Norge kommer til motbakkefest i Sauda – sammen med mange hundre barn og trimmere i alle aldre.

Man kan delta i to klasser – mosjon, sherpa og konkurranse. Enten man er ung eller gammel, trent eller utrent, kan man nå toppen og den vide fjordutsikten som venter 931 meter over havet. Det eneste som trengs er en liten porsjon stå-på-vilje.

Startpunkt er ved Risvoll skule i Saudasjøen, og går forbi den idylliske Fosstveitdammen og gårdsbrukene der. Videre følger man den gamle drifteveien oppover mot Nordstøldalen til fjells. Her vil det være kamp om motbakkeprisen fra Devold til raskeste mann og kvinne som passerer Brekkestølsbråtet 300 moh. Her vil det være drikkestasjon. Fra hyttefeltet på Brekkestølsbråtet bærer det innover dalen et litt flatere parti på grusveg, før stigningen for alvor tar seg opp etterhvert som man nærmer seg Hovlandsstølen. Herfra og opp preges løpet av den nyopprustede stien og de fantastiske steintrappene som sherpaer fra Nepal bygget sommeren 2014. Turen fra fjorden opp til Hovlandsnuten går under navnet Sagastien. Løypa er etter omleggingen cirka 6,8 kilometer lang, altså noe lengre enn den forrige som var 5,9 km.

Det er også drikkestasjon med enkel servering på Hovlandsstølen midtveis i løpet. På toppen serveres det både vann, saft, nøtter og frukt. Retur foregår etter eget ønske tilbake til Risvoll skule. Her står gymsal og garderober med dusj til rådighet, slik at man får løpet ut av kroppen. Etter løpet blir det arrangert den legendariske after-run. Det må kjøpes egen billett til arrangementet, der både middagsbuffet og dans er inkludert i prisen.

Arrangementet ønsker spesielt velkommen til familier, og tilrettelegger for at de kan gå en kortere tur til Hovlandsstølen fra Nordstøldalen. Det vil bli barneunderholdning på Hovlandsstølen – se programmet.

IMG_2303Heidi Weng satte løyperekord i 2015, her sammen med herrevinner Johan Bugge. I 2015 var det mye snø i fjellet og tunge forhold. En stor prestasjon av landslagsløperen i langrenn, men dermed også en "sårbar" rekord under gode forhold.

Løyperekorder
Herre: Torstein Tengsareid, Egersunds IK, 41:47 (2016)
Dame: Heidi Weng, BUL, 51:17 (2015)

Løpsreglement:
Konkurransedeltakerne må ha sekk eller rumpetaske med minimum 2 kg på ryggen (veies ved start, stikkprøver ved målgang). Deltakerne må selv bære med seg nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det bør være varme klær i sekken, for det kan være kaldt på toppen. Staver er forbudt i konkurranseklassen.

I sherpaklassen skal en bære 20 kg på ryggen eller i vektvest – inkludert 2 kg med med nødvendig utstyr som klær og mat for turen. Det som bæres med veies ved start – stikkprøver ved målgang.

Premiering:

Hovlandsnuten opp
1 . plass kvinner og menn : kr 5 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold og Weldone premie
2 . plass kvinner og menn : kr 4 000,-
3 . plass kvinner og menn : kr 3 000,-
Eramet Løyperekord for beste kvinne og mann premieres med kr. 10.000,-.

Sherpaklasse
1 . plass kvinner og menn : kr 2 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold og Weldone premie
2 . plass kvinner og menn : kr 1 500,-
3 . plass kvinner og menn : kr    500,-

Ungdomsklasse
1 . plass jenter og gutter : kr 2 000,- samt gavesjekk kr 1000 fra Devold
2 . plass jenter og gutter : kr 1 500,-
3 . plass jenter og gutter : kr    500,-

Premie til klassevinnere kvinner / menn etter Kondis sin klasseindeling. Disse deles i år ut i sekretariatet for å spare tid under premieutdelingen. Kan hentes fra kl 16:00

Devold motbakkepris:
Raskeste kvinne og mann opp til Brekkestølsbråtet premieres med gavekort pålydende 3000,- fra Devold.
(må fullføre løpet i sin helhet)

Beste bedrift får et napp i vandrepokalen som vinnes til odel og eige når en vinner den for tredje gang.

Entusiastpokalen deles ut til enkeltperson eller gruppe som har utmerket seg med entusiasme for løpet eller Folkehelsen.

Trimflax på kr 3000,-  avslutter premieutdelingen med trekning blant alle trimmere som har deltatt i løpet. Kravet er at personen må være til stede under premieutdelingen.

hovland15-pall-jr.jpgStian Øvergaard Aarvik stod øverst på juniorpallen i 2015. Nå er den talentfulle motbakkespesialisten fra Gneist blitt senior og sikter mot toppen totalt. 

 

Påmelding

Klikk her for påmelding. Du blir da sendt over til EQ Timing sitt påmeldingsoppsett.

PRISER 2017:
Konkurranseklasse 350,-
Trim med tidtaking 350,-
Sherpaklassen 400,-  Halvparten av pengene går til sherpaer i landsbyen Khunde, Nepal
Engangslisens for disse tre klasser kr 40,-
Mosjonsklasse kr 200,- Barn kr 100,-
Engangslisens kr 30

Devold T-skjorter kr 400,- for voksne – kr 250,- for ungdom / barn

Program

FREDAG 9. JUNI

Utdeling av startnummer på Risvoll skule
17.00 Utdeling av konvolutt med startnr for både aktive og trimmere for å unngå kø løpsdagen.
Vi oppfordrer alle til å melde seg på via nett senest en uke før løpet og komme og hente startnr. Spesielt familier som skal gå til Hovlandsstølen vil spare tid på dette. Da kan de kjøre direkte til Nordstøldalen på løpsdagen.

LØRDAG 10. JUNI LØPSDAGEN
09.00 Fortløpende start for trimklasse fra Risvoll skule. Åpent for påmelding trimklasse for de som ikke har gjort det på nett. De som ikke har hentet startnummer fredag kveld kan hente dette hos sekretariatet.
11.00 Start sherpaklasse samt trimklasse m/tidtaking og bedriftsklasse for de med antatt lengre løpstid enn 2 timer.NB: Alle påmeldte i  konkurranseklasser med tidtaking må være forhåndspåmeldt.
12.00 Salg av mat på Risvoll skule
12.30 Barneunderholdningen starter på Hovlandsstølen
12.30 Sportsandakt på toppen
13.00 Start konkurranseklasse og hovedstart for bedriftsklasse. NB: Alle påmeldte i  konkurranseklasser med tidtaking må være forhåndspåmeldt
16:30 Premieutdeling. Avsluttes med trekning av Trimflaxpremien på 3000 kroner. OBS: Alle i trimklassen som har fullført turen og er til stede under trekningen kan vinne Trimflaxen.
19.30 After Run for alle på Sauda Fjordhotell.; deltakere, trimmere, tilskuere, interesserte, kort sagt ALLE.
Afterrun buffet med dans etterpå kr 225 kr pr. pers.

Kondisreportasjer Hovlandsnuten Opp
2016 : Tengsareid med løyperekord da Hovlandsnuten Opp jubilerte
2015 : Bugge og Weng vant strålende Hovlandsnuten Opp