Pål-Erik Langøigjelten kunne med stor glede ønske et rekordstort felt velkommen til en ny sesong med vinterløp ved Prestrudhallen.

Med 25 løpere på tid ble antallet over doblet fra fjorårets seongpremiere og det største siden oppstarten for Gå-Joggens vintertilbud i 2009. Den lettløpte runden på Hamar vest ser først og fremst ut til å lokke løpere som har lyst til å teste fomen en gang i måneden. I tillegg var det seks som tok turen helt uten tidpress denne siste oktoberkvelden. Forholdene i sesongepremieren var fine med 5-6 varmegrader, lite vind og helt bar asfalt og grus.

Bjørn Egil Nordseth har vunnet utallige løp ved Prestrudhallen og forsvarte posisjonen fra første meter da snertingdølen likeså godt satte ny løyperekord med 13:46. Det er en forbedring med 6 sekunder fra den gamle som han delte med Henning Mortensen. Bak rekordholderen fulgte en relativt jevn kvartett der Jo Reistad var fem sekunder foran Knut Lium over målstreken på 15 minutter blank.

Medarrangøren Esther Innselset var først av jentene med 16:07, mens Heidi Syversen nærmer seg og var under minuttet bak som en enda klarere toer.

Gå-joggen lyser opp tilværelsen i en den mørke årstida - i dobbelt forstand.