Det hele starter fredag. På dagtid går det store ungdomsskoleløpet som nå også har innslag av løpere fra videregående skoler. I fjor var det 2227 skoleelever som løp og gikk den drøye 2 km lange løypa med start og mål på Knarvik stadion og en runde i den idylliske Brekkeløypa.

På damesiden kommer vinnerne i fjor på 10 km og halvmaraton, Runa Falch og Marthe Katrine Myhre. Runa er Norges beste på maraton de siste årene med 2.36 på maraton og Marthe Katrine har fem NM-titler på maraton, så det er meritterte løpere som stiller også i år.

Også Tjalves to sterke eritreere, Senay og Okubamichael Fissehatsion, er på vei til Bergen. Okuba vant årets NM på 10.000 i Byrkjelo for 14 dager siden og må finne seg i å stille som favoritt på 10 km. Gular kommer også som vanlig med flere sterke løpere.

Ungdomsskoleelever: Starten for alle løpene går på samme sted, og de 80 meterne inne på stadion før løperne svinger ut av stadion blir fylt på denne måten minst 12 ganger i løpet av de tre dagene som KnarvikMila pågår. Her er en av startpuljene i Undomløpet som starter. (Foto: Kjell Vigestad)

Program
Fredag 31. august
Ungdomsløpet:  kl. 09 - 13
Startnummerutdeling/messen i Nordhordlandshallen kl. 16.00 - 20.00
KnarvikXtrem - Start: 18.10: kort løype (5 km) - 18.30: Lang løype (11 km)

Naturmila 11.00 - 13.30

Fartsholdere: Det er fartsholdere på 10 km og halvmaraton. Her er det Bjørn Tore kronen Taranger som i fjor leder an foran et stort felt som sikter seg inn på 1.30 på halvmaraton. De er på vei over Hagelsundbrua etter 3 km. (Foto: Kjell Vigestad)

Det er på premiesiden KnarvikMila imponerer helt spesielt. Deltar du på en av distansene kan du risikere å vinne en bil til kr 270.000 eller mange andre flotte premier som trekkes ut blant alle som deltar på lørdagens og søndagens konkurranser. Og for eliteløperne vanker det kr 91.000 i pengepremier på 5, 10 og 21,1 km og i Xtremløpet.

Påmeldingen ligger litt foran fjoråret hvor 6140 fullførte et av løps- og trimtilbudene. Interessen for trippelen Fjordviking er spesielt stor. Hele 82 løpere er påmeldt til å løpe 42 km i løpet av de tre dagene, 11 km Xtremløp fredag, 10 km lørdag og halvmaraton søndag. Det blir omtrent en hel maraton tils ammen. Det blir også ny giv for 5 km-distansen, som ser ut til å øke. Med 700 deltakere vil det bli kr 70.000 til Kreftforeningen.

Det er mulig å melde seg på helt fram til start med etteranmelding i Nordhordalandshallen. Det beste er imidlertid å melde seg på via nett: Meld deg på her

10 km: Dette er hoveddistansen som har gitt navnet på løpet: KnarvikMila, og som har vært på programmet i alle de 35 årene som løpet har gått. Her er det innspurten i fjorårets løp hvor norgesmesteren på 10.000 m i 2017, Zerei Kbrom fra Skjalg (2959) vant. Nr. 2994 er Okubamichael Fissehatsion. Han ble norgesmester på 10.000 m i år, mens Senay Fissehatsion (3016) vant Øygardsmila forrige helg. (Foto: Kjell Vigestad)

Ler mer om KnarvikMila i fjor og tidligere år på Knarvikmilas samleside på kondis.no