- Veldig kjekt å endelig ta kravet i siste forsøk. Det har vært er stort mål for meg veldig lenge. Senest på tirsdag prøvde jeg på 10 000 m-kravet i Stockholm, men bommet med 5 små sekunder. Da var det ekstra deilig å akkurat klare det i går.

- Vidar Johansson, som var hare, gjorde en utmerket jobb første 2200 m og løpet gikk veldig jevnt og fint for min del med rundetider på 72-73-tallet hele veien.

Fra før har Fredrik Sandvik fra Askim klart EM-kravet med sterke 8.58,84. Så får vi håpe NFIF også finner plass til Lars Lunde, som har vist flott fremgang i år.

Kravet er forøvrig 9.10.00 og årets EM går i Gävle/SWE 11.-14. juli 2019.

Lars Lunde på vei mot mål på Nya Ullevi.

Marius Sørli (Foto Ask IL)

På 5000 meter ble det en flott 2. plass til Marius Sørli på 14.38,69. Dette er pers med hele 13 sekunder.

- Gikk inn i løpet med et håp om å kunne løpe fort og håpte på et godt felt. 2.55 fart hadde jeg i tankene før start og det viste seg å være realiteten. Åpnet på 2.51 og passerte 3000 m på 8.45 (helt perfekt). Fikk en fin rygg deler av løpet hvor jeg til tider måtte gjøre litt av jobben i front.

- Beina og kroppen fungerte utmerket under hele løpet. Da det var en runde igjen kjente jeg at jeg hadde mye å gå på. Ble liggende i rygg, som nr.3 til det gjensto 150 m, hvor jeg derfra og inn blåste på.

- Alt klaffet og jeg følte jeg hadde mer å gi ved målgang. En utrolig god følelse, selv om jeg hadde håpet på et litt bedre felt (flere løpere langt fremme). Vinneren var det ikke mye å gjøre med.

Vareggs Halfdan-Emil Færø tok 4. plassen på 14.43,69.

Joachim Weel Rosbo DEN Bagsvaerd AC 14:51.25

På 800 meter gutter 17 satte Tobias Grønstad fra BUL ny stevnerekord da han vant på 1.53.21.

På 3000 meter ble det en flott 2. plass til Emma Kirkeberg Mørk på 9.43,68. Dette er godt under kravet for U20-EM hvor Emma allerede er kvalifisert på 5000 meter.

Ole Lyngbø Foto : (Ask IL)

2000 meter hinder gutter 19 år ble vunnet av Ole Lyngbø fra Ask på 6.06.04. Dette er pers med 4 sekunder.

I de yngre klassene fikk Norge fem klassevinnere. Malin Hoelsveen fra Raufoss fortsetter å vinne og vant en klar seier i 14-årsklassen på 800 m med 2.12.61. Elin Brenne, Herkules vant 800 m i 17-årsklassen med 2.13.46, Sigrid Alvik, Tyrving vant 1500 m hinder i 17-årsklassen (født i 2003) på gode 4.56.44.

På 600 m vant Markus Aseged Nesholen, Søgg 12-årsklassen på 1.38.36 og Tomine Svendheim, Fri 13-årsklassen på 1.36.38, som er tidenes beste i klassen i Norge. Malin Hoelsveen løp i fjor i Göteborg på 1.36.41, som da var norsk bestenortering i klassen.