Bringenatten opp, som også var siste løp i Sparabank 1 Motbakkecup, gikk av stabelen på Nesbyen på søndag i varmt høstvær. Blant 36 startende i konkurranseklassen var Kristen Mikkelsplass, Bromma IL, raskest med tiden 23:58 - noe som var 20 sekunder bak hans egen løyperekord satt i fjor. Bjørnar Stensrud Tyribakken, Bromma IL og Sondre Juven, Nesbyen IL kom på de to neste plassene.

I dameklassen var Synne Marlend Herheim, Geilo IL, raskest og satte ny løyperekord på tiden 29:28.

I tillegg til de 36 fullførende deltakerne i konkurranseklassen, var det i trimklassen drøyt 80 deltagere som tok veien til toppen.

Motbakkeløpet på Nesbyen arrangeres av Nesbyen IL, er 4,2 km langt og har 425 meters høydeforskjell mellom start og mål. Løpet ble i år arrangert for tredje gang.

Marte Mikkelsplass, Bromma IL tett fulgt av Synne Marlend Herheim, Geilo IL. I mål var rekkefølgen mitsatt og Herheim​ vant kvinneklassen med fem sekunders margin til Mikkelsplass.