Med Bislett 50 KM er den norske ultraløpsesongen 2020 i gang for alvor. Det var litt færre deltagere i år enn i fjor, 169 vs 197 - men likevel blir nok dette et av de 10-12 største ultraløpene i Norge i år.

Den som løp raskest i år var Magnus Erstad fra IF Kamp/Vestheim som med tiden 3:05:14 løp inn til en overlegen seier hele 9:09 foran Andreas Torsvik. Så langt vi forstår var dette debuten på 50 kilometer, men ingen overraskende seier. Han løp for 4 måneder siden maraton på 2:27:09 (Frankfurt)

Adreas Torsvik løp på 3:49:17 i 2018, mens han i fjor ga seg etter fullført maraton på 3:09:54. Nå løp han 50 km på 3:14:23, en veldig markant forbedring. Også tredjemann, Håkon Urdal fra Team Sportsmanden, løp raskere enn i fjor (3:26:47) og forfjor (3:22:33) da han kom i mål til ny 50-kilometerpars på 3:21:50.

Andreas Torsvik imponerte med 2. plass og stor framgang fra de to forrige utgavene av Bislett 50 KM. (Foto: Per Inge Østmoen)

10 62 Arne Olav Sunde Oslofjord Tri M50-54 3:34:10

I kvinneklassen vant svenske Lisa Ring på tiden 3:34:13, som er ny banerekord med 7 sekunder. Dermed kunne Ring ta med sei både seierssjekk på 2000 kroner og rekordsjekk på 4000 kroner hjem til Sverige. Rita Nordsveen hadde den tidligere rekorden med 3:34:20 fra 2017.

Lisa var på det svenske maratonlaget i friidretts-VM 2017, har en maratonpers på 2:37:27, og vant SM på 100 km med 7:58:11 i fjor. Det er et nivå over de andre deltagerne på Bislett.

Romerike Ultraløperklubbs danske landslagsløper, Louise Skak, løp inn til 2. plass med 3:46:39, mens fjorårsvinner (3:36:05) Mona Grindberg fra Verdal FIK kom på 3. plass med 3:48:13.

Pallen i kvinneklassen med Louise Skal, Lisa Ring og Mona Grindberg. (Foto: Per Inge Østmoen)

ALLE RESULTATER
Norsk ultraløpsstatistikk med egne oversikter for 50 km (pr 1.1.2020)

Nyhet søndag formiddag: Følg Bislett 50 KM live

Like før start på "bortre langside". At starten er her og ikke ved målpunktet er for at man undervais skal få nøyaktig maratonpassering. Vi ser blant annet de to herrene i tet; Magnus Erstad og Håkon Urdal. (Foto: Per Inge Østmoen)

Den 9. utgaven av Bislett 50 KM arrangeres på innendørsbanern under Bisletts tribuner i dag med ca. 200 påmeldte deltagere fordelt på to starter. De raskeste startet klokken 10:00 og pulje 2 starter 14:45 med seneste målgang 21:45.

Magnus Erstad fra IF Kamp/Vestheim er i tet og passerte maraton på 2.37, og lå da ca. 6 minutter foran Håkon Urdal fra Team Sportsmanden og Andreas Torsvik. I vvinneklassen er det svenske Lisa Ring som leder ved passering 40 km (2:48), mens Romerike Ultraløperklubbs danske Louise Skak følger nærmest.

Vi kommer tilbake med første oppdatering når pulje 1 er i mål.

Live kamera:

Her kan du følge med på resultatene live: Bislett 50 KM @ Ultimate.live
Løpets hjemmeside
Facebook

Her er to av gutta som ser ut til å ende i topp 10. Foran ser vi Martin Ødegård Lunde (9. plass etter ca 2:45 timer) og Andreas Torsvik bak (3. plass). Foto: Per Inge Østmoen)