Jakob Ingebrigtsen hadde en forsiktig start bakerst i feltet på forsøksheatet på 1500 meter, men inn i siste runden dro han til som om det var en VM-spurt og gikk i mål nesten 5 sekunder foran neste løper. På grunn av mange deltakere var det satt opp 2 forsøksheat på 1500 meter for både menn og kvinner i NM Friidrett, og fra hvert av heatene gikk de 6 beste løperne videre til finale. Det viktige for hver løper var altså å ikke komme inn dårligere enn nummer 6. Men Jakob kunne etter løpet forklare at han trengte en gjennomkjøring fordi han ikke hadde fått gjort dette på treningene i det siste.

I det andre heatet for herrene foregikk det litt mer normalt. David Boutera var den som plasserte seg fremst i feltet, uten at det gikk spesielt fort. David er en av dem som har den notert en god tid på 1500 meter i år. På siste runden ble det satt inn en spurt som greit skilte ut de 6 beste.

Kvinnene hadde også 2 forsøksheat. I det første av dem ble det åpnet rolig, rundetid 80 sekunder. Her var det Malin Edland som definerte farten, men på siste runde tok Ania Zielinkiewicz føringen med større fart. Inn mot mål hadde de beste tilsynelatende kontroll

I det andre forsøksheatet ble det også åpnet rolig med 80 runde, her var Amalie Sæten i front mens Mina Marie Anglero etter kom hvert opp ved siden av henne. På siste runde kom en gruppe med de 6 beste greit i fra og cruiset inn.

10 400 Bertine-Helene Færø Varegg Fleridrett 4,47,26

_DSC3129.jpgInn i første sving går det rolig, Jakob ligger sist. Men han har full kontroll.

3J6A9909.jpgInnspurt i heat 2: Ferdinand Kvan Edman går inn først, de 6 fremste sjekker at de er der de skal.

3J6A9862.jpgKvinnenes heat 1: de 6 beste kåres. Fra venstre her: Vilde Våge Henriksen, Malin Edland, Sigrid Jervell Våg og Christina Maria Toogood.
Bak dem ser vi Ania Zielinkiewicz og Ingrid Emilsen Kristiansen sikre seg finaleplass.

3J6A9874.jpgDet spurtes for finaleplass i heat 2. Fra venstre Synnøve Antonsen Torp, Mari Roligheten Ruud, Mina Marie Anglero, Amalie Sæten.