Motbakkeløpet Kleiva Opp ble arrangert for første gang i 1991 og går opp naturskjønne Randabygda i Stryn. Starten går helt nede ved fjorden og målgang befinner seg 600 meter over havet. Med oppstart for over 30 år siden er Kleiva Opp et av Norges eldste motbakkeløp.

Den aller første vinneren av løpet var Asgeir Fremstad og rekordene har lenge tilhørt Erlend Drivenes og Merete Helgheim. Nå har Marius Vedvik sørget for endringer. 
 

Ny løyperekord

Under årets Kleiva Opp den 28. august stilte Marius Vedvik til start, og da han løp i mål på toppen var det klart at løyperekorden hadde byttet eier. 30:03 lyder den nye. 
 

Laber deltagelse

Roy Aron Brenvik Myklebust skriver på sin Facebookside at det kun deltok 3 herrer og en kvinne i løpet.
- Kleiva Opp er eit alt for flott løp til at kun tre herrar og ei kvinne deltek. Her stiller «halve bygda» på som funksjonærar. Det er blide fjes, sveler og pengepremiar som du kan sjå langt etter i andre lokale løp. Ei flott løype som er ein passeleg styrketest for dei fleste. Eg vil allereie no oppfordre alle milslukarane i området til å stille i 30-årsjubileet neste år. Det er uhøyrt at ein middelmådig, middelaldrende mann skal vinne 1500 kr for å springe til Kleiva på 39 minutt! Tommel opp for Ann Kristin Aaland og Joar Sunde som gav alt til toppen, skriver han.

Vedvik selv er godt fornøyd med løyperekorden og skriver på Strava at han lå 7 sekunder bak sitt eget skjema fra 2018 etter 2 kilometer. Han lå likt etter 3 kilometer og hadde god kontroll resten av veien. I mål var han 7 sekunder foran egen rekord fra 2018.