Det var på forkant av løpet meldt opp mot 30 varmegrader på løpsdagen. Men værgudene var i det gavemilde gjørne og skånte løperne for det aller varmeste været. Det var varmt, men sval bris og noen skyer hjalp slik at temperaturen ikke ble som fryktet. Arrangøren satte inn to ekstra drikkestasjoner for å være på den sikre siden.

Løpet som har start og målgang ved Damtjern i Ringerike Kommune, ble i år arrangert for 10. gang. Og det var 7 deltagere som fikk utdelt løpets spesialdesignende fat for lang og tro tjeneste. De sju var: Endre Vindheim, Anders Ingar Aasen, Jan Kristian Bråten Obel, Per Arvid Bakken, Pål Andreassen og ......... Jan Erik Hansen løp også, men var ikke til stede da bildet ble tatt.

7erbanden.JPEG

Da startskuddet gikk på Damtjern, dannet det seg raskt en gruppe på tre løpere i front bestående av Senay Fissehatsion fra Tjalve, Weldu Negash Bebretsadik fra BUL og Michael Ande Tesfamichael fra BUL. De løp så raskt i starten, at løyperekorden til Yetsedaw Minale på 1:07:27 virkelig var truet. Etterhvert som løpet utviklet seg, skulle det vise seg at Weldu var den sterkeste løperen i Krokskogen denne sommerlige lørdagen i juni. Han fikk et godt overtak på Senay, som ble liggende noe bak. I takt med at luken mellom de to økte, så tikket klokka også fort i forhold til løyperekorden.

Weldu holdt trykket bra oppe og vant i fin stil på sterke 1:07:53, som er 33 sekunder bak løyperekorden. Senay holdt også fin stil helt inn til mål, og fullførte på 1:09:38. Krokskogen Halvmaraton er på ingen måte en rask løype, så dette er veldig sterke tider. Marius Skeide Ruth fra IL Skjalg åpnet litt roligere enn tettrioen, men hadde bra fart til mål og ble dagens tredje raskeste på 1:13:13.

I kvinneklassen ble det også favorittseier. Marthe Katrine Myhre, som har konkurrert veldig mye i det siste, leverte et godt løp på Krokskogen og vant på tiden 1:23:20, som var dagens 14. beste tid totalt, men klart raskeste kvinne. For det skulle gå hele 15 minutter før neste kvinne kom i mål. Men det var tøffe kamper om de neste plassene.

Bak Marthe var det Maren Nordstad Johansen som var den sterkeste. Hun ble nest beste kvinne med tiden 1:38:52. Og bare snaue 20 sekunder bak, ble det virkelig kamp om den siste pallplassen. Julie Wiik, som har tapt et par spurtoppgjør tidligere i år, prøvde å slite ut Brita Storaas Hansen på de siste kilometerne. Men sistnevnte viste seg å ha kontroll, og klarte å skaffe seg en bitte liten luke til Julie og løp i mål på tiden 1:39:10. Julie Wiik løp inn til 4. plass fem sekunder etter på tiden 1:39.15.

Se fullstendige resultater fra løpet her

Saken oppdateres med flere bilder og tekst etter hvert

TOPP 10 KVINNER:
topp10kvinner.PNG

TOPP 10 HERRER:
topp10 herrer.PNG

Nesten så arrangøren vurderte å diske Senay, da han nesten ikke hadde vært nede i bakken under veis i løpet ;)
Neida... det var trøkk i frasparkene til Senay som løp inn til dagens nest raskeste tid. Han lovte å være i enda bedre form når han står på startstreken til Hytteplanmila i oktober.

En som er glad i å løpe, og som også arrangerer masse løp, er Jan Billy Aas. Han dubuterte i Krokskogen Halvmaraton i år, og hadde en fin tur gjennom Krokskogen. Neste år håper han å komme igjen i enda bedre form.