BDO løpet har start/mål på Grønn slette i Jegersberg. Løpet går både i lysløypa og på en rekke stier innimellom i dette flotte friområdet. På grunn av reparasjonsarbeid kunne ikke den vanlige BDO-runden brukes. I stedet fulgte løypa i store trekk (ca. 80%)  løypa til Varodd-løpet (første løp etter sommerferien). BDO BIL og Terrengutvalget var arrangør, og løypene målte 3,8 og 7 km +barneløp 500 meter.

Slik så det ut ved Øvre Jegersbergvann der det bygges ny demning. (Foto: Guri Sæterlid)

Jan R Hansen refererer fra karuselløpene, og teksten nedenfor er i hovedsak fra hans rapport.

Nydelig løype, stor stemning, og mer enn 1500 store og små på BDO-løpet i Jegersberg!!

1461 på hovedløpet
84 i Barnas karusell

I lettskyet vær var det glimrende løpsforhold denne torsdagen i Jegersberg. De to foregående dagene, som nådde ordentlige sommertemperaturer kunne vi ikke hamle opp med, men i god mosjonerende modus tålte vi greit at det var litt kjølig i skyggen.

Den egentlige BDO-løypa kunne ikke benyttes, fordi kommunen hadde stengt ved demningen av Øvre Jegersbergvann. For å unngå en tung, rotete og forlenget avslutning, valgte Utvalget å bruke løypa til Varodd-løpet (12. kar.løp), bare med en omlegging i starten for å unngå for mye sammenheng-ende motbakker.
Denne løypa, lagt av John Humborstad for 2 år siden, fikk kjempemottakelse den gang, og ble ikke mindre rost denne kvelden. Eneste ankepunkt vil nok komme fra de aller raskeste løperne, fordi de lekre skogsstiene kunne være noe smale, og gjøre enkelte brå vendinger. Men for det store flertallet, som ikke skulle passere så mange, var traséen bare nydelig.

Det var stor stemning på Grønn Slette, godt hjulpet av Kristiansand Postorkester, som spilte fra høyden over sletta. Særlig etter at barnas karusell hadde fått deltakerne i mål, så vi en folketetthet som langt overgikk Markens gate på Handelens dag. Barna fikk medaljer om halsen (fr Utvalget), og drikkeflasker (fra BDO). Deltakerne i voksenløpet fikk alle T-skjorter fra BDO.

Det var folksomt på Grønn Slette. (Foto: Guri Sæterlid)

Det var imponerende 1461 deltakere på voksenløpet, en fin stigning fra forrige løp, og over 200 flere enn BDO-løpet hadde i fjor. Etter dette viser gjennomsnittet på de 6 første løpene en fin økning fra forrige sesong, med 1485 deltakere (mot 1363 i fjor). «Milslukeren», tilbudet om å løpe 2 runder, fikk igjen flott oppslutning, 238 deltakere

I normalløypa ble det knepen bestetid i kvinneklassen til Anne Haaland Simonsen (17:29-egen tid), foran Camilla Kjelleberg Netland (17:32) og Anine Kallhovd (17:52). I herreklassen ble det solid seier til Lars Aanensen (14:03), foran Stian Urdal (14:45) og Christian Bøen.

På Milsluker-distansen (7 km) ble det klar seier til Trine Holmer-Hoven (37:26) i kvinneklassen, foran Sigrun Drangsholt (41:23) og Inger Britt Bakstad (41:54). I herreklassen ble det god tid på Simen Koland (29:18), like foran Øystein Sylta (29:28), og Johnny Stensvold (30:18).

Fra starten på Milslukern. (Foto: Guri Sæterlid)

Fra barneløpet. (Foto: Guri Sæterlid)

Stiløping i en skog som blir stadig grønnere. (Foto: Guri Sæterlid)

Fra lysløypa. (Foto: Guri Sæterlid)

Trøyer til alle. (Foto: Guri Sæterlid)

Kristiansand Postorkester spilte for deltagerne og skapte fin stemning. (Foto: Guri Sæterlid)

De raskeste uansett klasse:

Kvinner 3,8 km (584 deltagere, 104 på tid)

Se hele innbydelsen HER

Løypa går på myke stier på kryss og tvers ute på Hamresanden. Løypa er flat, men kan tidvis være vindutsatt. Her kan du oppleve både motvind og medvind i samme sving.