Swiss Peaks Trails lengste distanse byr på 25 500 høydemeter og 360 kilometer i det som arrangøren beskriver som "Very alpine course, technically demanding, requires excellent mountain knowledge and sporting skills".

Please click to enlarge

Klikk på profilkartet for å se større utgave.
Se den fantastiske løypa på 13 kartsider HER


Maksimaltid 160 timer
Det er ikke mange norske ultraløpere som ville våget seg på et slikt løp med maksimaltid på 160 timer, men Mona Kjeldsberg fra Gjerdrum har både nødvendig erfaring og evne til å klare dette. I fjor fullførte hun og venninnen Monica Strand det 300 kilometer lange PTL (det tøffeste av de tøffe UTMB-løpene): Mona og Monica fullførte PTL som eneste kvinnelag

Mona - som er tidligere fastlege og har jobbet mange år som lege for Olympiatoppen - kan åpenbart mer enn de fleste om det å holde seg skadefri og oppegående under så ekstreme påkjenninger og langvarigige konkurranser som det her er snakk om. 52-åringen har lang erfaring som ultraløper - og jo tøffere løyper jo bedre resultat for 52-åringen.

5. plass
Mona var femte raskeste kvinne (65 totalt) i mål  etter 128 timer og 17 minutter. Løpet startet søndag 1. september kl 10:00 og Mona gikk altså i mål fredag kl 18:17. Det var 154 av 242 startende som fullførte løpet i de sveitsiske alpene. Vi kommer tilbake med en løpsrapport fra Mona.

Venninnen Monica Strand (begge løper for Romerike Ultraløperklubb) som løp i par med Mona på PTL i fjor, var også med på Swiss Peaks Trail 360k, men måtte dessverre gi seg etter "bare" 50 timer.

Swiss Peak Trail hjemmeside
RESULTATER

Swiss Peak Trail Teaser: