Pallen Women Youth A.jpgIngeborg Synstnes Hole (til venstre) på podiet sammen med den spanske vinneren og den japanske bronsemedaljøren i Andorra søndag. (Foto fra mesterkapets facebookside)

I søndags sky-disiplin konkurrerte  ungdom i klasse A (15-17 år) i en 14 km lang løype med 1300 meters stigning, mens klasse B (18-20 år) og U23 utfordret hverandre over 19 km med 1450 meters stigning.

Revansje

Ida Waldal som vant dobbelt EM-gull i Spania for tre uker siden, fikk en skikkelig revansje på den spanske vinneren Carrodilla Cabestre fra fredag og hadde med tida 2.13.15 over seks minutter ned til sin argeste konkurrent. Heller ingen i eldste klasse, U-23, var i nærheten av den overlegne trønderjenta.

Også i klasse A ble rollene mellom de to beste fra fredag byttet om. Denne gangen var det spanske Lasalle Gratacós Gabriela sin tur til å ta gullet med vel seks minutter på Ingeborg Synstnes Hole. Ingfrid Klokset fra Tomrefjord avanserte på lista fra fredagens 10. plass til en sterk 5. plass søndag.

Pallen Women Youth B.jpgIda Waldal på seierspallen omkranset av den spanske toeren ( til venstre) og britiske treeren søndag. (Foto fra mesterkapets facebookside)

Norske gutter topp-10

Blant guttene ble det også oppnådde mange gode plassering både i yngste og nest yngste klasse. Erik Kårvatn fra Surnadal kom aller høyeste på listene med sin 5. plass i klasse B i underkant av åtte minutter bak den spanske dobbeltvinneren mesterskapet. I yngste klasse var Emil Aslaksen Røed fra Molde best av tre jevne norske gutter på 6. plass.

Nest beste nasjon

Det ble delt ut hele 58 medaljer individuelt, i kombinasjonen og for lag og delt ut poeng for de fire beste utøverne. i Poengsammendraget ble Norge 3. beste nasjon bak Spania og Portugal, mens det på medaljestatistikken bare var de suverene spanjolene som var foran de norske talentene.

Jublende president

Katrine Villumsen, Nordic Skyrunning President, var naturlig nok svært godt fornøyd med mesterskapet.

- Siden vi startet med ungdomsmesterskapet, har vi hatt  topp-tre plassering hver gang. Vi har fokusert på ekstra utfortrening da vi i tradisjonelt er sterkere oppover. Resultatene taler for seg selv - og vi er veldig stolte , fortalte Villumsen støttet av Stian Angemund til mesterskapets nettsider etter et suksessfylt norsk mesterskap. Det planlegges nå  treningsleirer for ungdom for å  heve sporten ytterligere på internasjonalt nivå.

Reportasje fra fredagens vertikal: Gull og sølv til de norske jentene i ungdoms-VM i fjellløping i Andorra