- Jeg er fornøyd med plasseringen. Men jeg har gjort en del feil underveis, sa Ingeborg Eide etter å ha løpt inn til personlig bestenotering i verdenscupsammenheng på dagens mellomdistanse i kupert terreng og sterk varme nær byen Foshan i Kina.

Med den innsatsen var Byåsen-løper Eide en av ytterst få norske løpere som kunne forlate arena etter drøye 40-minutter konkurransetid i det – mildt sagt – frodige terrenget. Men ei jente som har blomstret mer enn alle denne sesongen, er Tove Alexandersson. Den svenske dominanten på kvinnesiden fornektet seg ikke denne gang heller, og løp inn til sin 8. strake seier i verdenscupen denne sesongen. Løperen fra Domnarvet – som allerede var sammenlagtvinner i verdenscupen før dagens konkurranse – vant foran Natalia Gemperle og Julia Jakob.

På herresiden var det også svensk på toppen av dagens resultatliste. Gustav Bergman vant sin 3. seier i verdenscupen denne sesongen, og sikret med det også sammenlagtseieren. Andremann i dag var Joey Hadorn. Lucas Basset ble nummer 3. Audun Heimdal var her best av de norske løperne med 16. plass. Men løperen fra NTNUI hadde et og annet å utsette på dagens tur gjennom det kinesiske terrenget:

- Det har vært mye småbom hele veien. Fysisk var det heller ingen god følelse, kommenterte han.

Ellers er det verdt å notere seg at både Kasper Fosser og Gaute Hallan Steiwer hadde bedre tid gjennom dagens løype, men de to nevnte – sammen med en del andre løpere - ble disket for å ha krysset såkalt olivengrønt på sin ferd gjennom løypen.

Andrine Benjaminsen ble nummer 20, Emil Ahlbäck løp inn til 34. plass, Victoria Hæstad Bjørnstad ble nummer 35, Vegard Jarvis Westergård løp inn til 36. plass, Sigrid Alexandersen ble nummer 37, Anine Lome klokket inn til 38. plass og Øystein Kvaal Østerbø ble nummer 39. Dag Blandkjenn, Runa Fremstad, Silje Ekroll Jahren og Kristine Fjellanger løp inn til plasseringene 47, 57 68 og 76.

I morgen fortsetter verdenscupen i Kina med sprintstafett.

Da stiller Norge med følgende 4 lag:

Norge 1: Victoria Hæstad Bjørnstad, Gaute Hallan Steiwer, Kasper Fosser, Andrine Benjaminsen
Norge 2: Silje Ekroll Jahren, Audun Heimdal, Emil Ahlbäck, Ingeborg Eide
Norge 3: Anine Lome, Øystein Kvaal Østerbø, Vegard Jarvis Westergård, Kristine Fjellanger
Norge 4: Sigrid Alexandersen, Dag Blandkjenn, Ulrik Astrup Arnesen, Runa Fremstad