Med totalt 137 fullførende deltakere ble det deltakerrekord i Novemberflåset som lørdag ettermiddag ble arrangert i Strømstad. Disse var fordelt som 61 på 10 km, 28 på 5,3 km og 48 i det 1 km lange barneløpet.

Se bilder av de fleste norske deltakerne i bildekarusellen over.

Resultater nederst i artikkelen

Nesten halvparten av de som deltok på 10 eller 5,3 km var nordmenn. Spesielt utmerket Tessa Frenay, Halden IL seg ved å vinne kvinneklassen i den kontrollmålte 10 km-løypa på 35.02 - dette kun en uke etter at 22-åringen tok gull i juniorklassen i NM på halvmaraton i Sandnes og i tillegg bare var noen få sekunder fra bronsen i seniorklassen.

– Jeg har følt meg tung i beina etter halvmaratonløpet, og var tung i beina også før start i dag. Men det løsnet etter hvert som jeg kom i gang med konkurransen. Derfor er jeg bedre i beina nå enn da jeg startet, fortalte Frenay til kondis.no etter å ha løpt på 35.02 - en tid som kun var 14 sekunder bak løyperekorden Jorunn Rekkedal satte på 1990-tallet. For tre uker siden satte Tessa pers på mila da hun løp Hytteplanmila på 34.40

I Strømstad hadde Frenay bare tre menn foran seg i mål og flere minutter ned til sine nærmeste konkurrenter i kvinneklassen. Bak henne, på de to neste plassene i kvinneklassen, fulgte Rebecka Andersson, Strømstad Løparklubb og Hedda Raadal Bjørlo, Halden SK på henholdsvis 41.27 og 44.51.

En uke etter at Tessa Frenay tok gull i jr-NM på halvmaraton, vant hun Novemberflåset på 35.02. En sterk tid i den kontrollmålte milløypa. (Foto: Vigdis Larsen)

Om Frenay var suveren i kvinneklassen, så ble det et desto mer spennende oppgjør som seieren i herreklassen. Dette endte med spurtoppgjør mellom Peter Gross og Ahmed Mahmoud som begge løper for arrangørklubben Strømstad Løparklubb. Førstnevnte vant på 33.40 - fem sekunder foran Mahmoud. Veteran Erik Framme, Hälle IF kom på 3. plass med 34.46.

DSC5055-to-beste.jpgEt par hundre meter før mål ligger Peter Gross (til venstre) og Ahmed Mahmoud side om side. Førstnevnte vant til slutt spurtduellen - og løpet. (Foto: Torbjørn Larsen)

I den 5,3 km lange løypa ble det norske seier i både dame- og herreklassen. Selma Larsen, Tistedalen FL vant dameklassen på 23.41, mens Lion Frenay, Halden IL vant herreklassen på 20.22.

Se bilder av de fleste norske deltakerne i bildekarusellen øverst.