Glestadrunden er "nykommeren" i Snøkuten sammenliknet med Nordhagarunden og Kaashagrunden som har vært med i alle 40 sesongene. Novemberløpet var det 11. over tunet på Glestad gård siden Morten Sætha innviet runden med å løpe den 7,3 km lange løypa på 25.23 i november 2013.

Den rekorden har stått i fem år helt til Ren-Eng-løperen Vegard Ølstad Dalberg slettet den med 21 sekunders margin tirsdag kveld. Også andremann, Bjørn Egil Nordseth fra Gjøvik FIK, løp sitt aller beste løp i runden som har Snøkutens bratteste avslutning ned fra Glestad gård.

Nordseth holdt godt følge til toppen av løypa, men i nedoverbakkene var det Ølstad Dalberg som langet ut best og vant med 35 sekunder. Ren-Eng-profilen som har trappet ned løperkarieren, er mer aktiv som o-løper for tiden. Tirsdag viste 26-åringen at han fortsatt har god fart på beina. 20-åringen Petter Johansen som løper for Lillehammer FIK var imidlerid den som satte fart fra start og kom inn som 3. mann, 27 sekunder bak Nordseth. Anne Storslett var best av de to damene i feltet.

Glestadrunden_november_Opplandstrio.jpg Per Briskelund, Gjøvik FIK (til v.) med utrolige 51 Snøkut-seire (!) var på plass og tok 2. plassen i klasse 50-59 år selv om ham er 59-modell (i dobbelt forstand) og rykker opp i 60-årsklassen over nyttår.

Med 6 grader og vindstille var det "stuttbuksevær" for flere i det som så langt i sesongen må kalles for Snøfrikuten. Deltakelsen gjorde også et hopp i riktig retning og økte med 25 fra oktoberløpet i den 2 km lengre Nordhagrunden. Deltakere på tid økte tilsvarende fra 21 til 29, og sammenliknet med samme løp i fjor ble det dobling av antall aktive. For så vidt en ventet utvikling siden 2018-19-sesongen er jubileumssesong i den klassiske vinterkarusellen på Hedmarken. Det betyr nemlig at det blir et kunstverk å hente i sesongavslutningen på Veldrom i mars for de som får med seg minst fire av de seks løpene.