Eskil Kinneberg fra Gjerdrum som bor og studerer i Göteborg vant lørdag motbakkeløpet Åneskøl Opp i Feiring søndag. Han har en 2. og 3. plass fra tidligere, men denne gangen var han først på toppen.

Kjæresten til Eskil, svenske Lisa Risby vant kvinneklassen på ny løyperekpord 26:26, Hun seiret også i 2013 og 2014, og hun hadde selv den gamle løyperekorden fra 2013 på 26:40. Det var samme år hun ble juniorverdensmester i orientering.

Lisa Risby kommer til mål på toppen av Årneskollen. (Foto: Bjørn Saksberg)

I år var det Eskil som ble verdensmester, som startmann på Norges stafettlag som tok VM-gull i Estland for en måned siden. 25-åringen fikk også en 5. plass individuelt på langdistansen i VM.

I søndagens motbakkeløp fikk Eskil sterkest konkurranse fra Åsenjunioren Anders Haga (begge har konkurrert for Raumar O.-lag), som var 25 sekunder etter Eskil på toppen, mens enda yngre Olaf Talmo (M15-16)  fra Koll IL kom på 3. plass. Veteranen og mange ganger vinner av Åneskøl Opp, Kristian Monsen, kom denne gangen på 4. plass, men var suverent beste veteran med seier i M40-40.

Eskil Kinneberg var raskest av alle. (Foto: Bjørn Saksberg)

I kvinneklassen var det Julie Larsen fra Sarpsborg IL og Malin Hoelsveen fra Raufoss IL som kom nærmest Lisa Risby, men avstanden ble 2:07 og 2:24 til den svenske rekordsetteren.

Det var 54 deltagere i aktiv klasse og14 i trimklassen. I tillegg var det 16 som løp barneløypa. Aktive og trimmere løp fra vannkanten (Mjøsa) nedenfor Feiringsklinikken til toppen av Årneskollen, 4,3 kilometer med 500 høydemeter. Løpsdagen var det strålende vær, men masse regn natte før løpet gjorde deler av traséen veldig våt.

Det var folksomt på toppen. I det flotte været hadde ikke deltagene hastverk med å komme seg ned til Mjøsa igjen. (Foto: Bjørn Saksberg)

Løpets facebookside med masse bilder (se også bilder lenger ned i denne saken)

Julie Larsen, nest raskest i kvinneklassen

Malin Hoelsveen, tredje raskest totalt av kvinnene og vinner av J11-13 år!

Anders Haga var nest raskest av herreløperne, og vinner av M17-20.

Kristian Monsen har vunnet flere ganger, men i år ble det "bare" 4. plass for veteranen.

David Melby Jensen er glad han er i mål....

Arne Saxhaug løper i mål.
Arrangøren skriver om han: En svært så aktiv dag for denne karen! Han var en viktig brikke i forberedelsene til å få arrangementet på plass til løperne inntok bygda for klatring mot Ånekøl! Med alt på plass inntok han startfeltet og gjennomførte løpet på sterk tid til tross for langt fra maksimal opplading til løpet! Takk for innsatsen!

Målgang for Anders Fossum.

Knut Amund Skatvedt fra bergensklubben IL Gular vant M50-59.

Sondre Norheim (G11-13) løper i mål og passer på å ta tiden selv også.

Anna Julsrud (nr 18 tror vi det er) løp barneløpet.

Olav Grønnevik 7 år var med på barneløpet.

Mange klassevinnere samlet på ei brygge.

Mer vann enn til vanlig i bekken som skulle krysses etter 1,8 km. Det kom masse regn natten før løpet.