Løpet i hovedstaden på Hawaii er det fjerde største i USA, og med start tidlig om morgenen får løperne i hvert fall gjort unna en del av distansen før varmen blir veldig trykkende. Da starten for årets løp gikk klokka 5.00 sist søndag, viste termometeret 23 varmegrader, og det blåste også en frisk bris.

Som i så mange andre større maratonløp ble det øst-afrikansk førsteplass i både kvinne- og herreklassen. Asayech Ayalew og Asefa Mengstu, begge fra Etiopia, vant på henholdsvis 2.30.58 og 2.14.40. Seiersmargin var klar for begge, og ikke flere enn åtte løpere klarte ei tid under 2.40.

Best av de norske var Kjell Tore Skeivoll som ble nummer 52 totalt og tok andreplassen i klasse 50-54 år med 3.05.25. Tidligere i høst løp Skeivoll Berlin Marathon på 2.54.32, og tidsforskjellen indikerer at det ikke er like lett å løpe fort i Honolulu Marathon.

Anne Salhus var beste norske kvinne med 4.06.32, noe som holdt til en 22. plass i klasse 45-49 år.

Vi har sjekka resultatlista opp til 6 timer og fant seks løpere med Norge registrert som nasjon. Mens mange maratonløp har 6 timer som maksimalgrense, var det ikke så mye som halvparten av løperne som brukte mindre enn 6 timer i årets Honolulu Marathon. Løpet har ikke noen tidsgrense, og det er noe av grunnen til at det er så populært hos de som regner med å bruke lang tid. 6939 av 14251 fullførende løp i år under 6 timer, og siste løper i mål holdt på i over 17 timer.

Årets Honolulu Marathon var den 50. i rekka, og arrangementet hadde også en 10 km og et miles-løp på programmet.

Honlulu-Marathon-Asefa-Mengstu.jpgAsefa Mengstu fra Etiopia tok en klar seier med 2.14.40 som sluttid. De raskeste fikk gjort unna nesten hele distansen før sola stod opp. (Foto: arrangøren)

1185 Gerd Karin F Johansen F60-64 6260 Skodje NOR 05:06:49

Honolulu-Marathon-jubel.jpgHonolulu Marathon er løpet uten tidsgrense, og skulle en være redd for å bli sist, så er sjansen for å unngå det store. I årets løp var det 387 løpere som brukte mer enn 10 timer. (Foto: arrangøren)