Det var gode forhold med 14 grader og litt regn i starten av løpet. Ole Petter Fjeld ble liggende alene i front fra 10 km, men 22-åringen fra Tønsberg holdt farten oppe og vant med et halvminutts margin til toeren, Casper van der Putten fra Nederland.

- Det var kjempesteming med mange orkester og mye liv i løypa. Neste mål for Ole Petter nå blir Re-mila og Hytteplanmila, forteller Ole Petters far, Nils Johan Fjeld, til Kondis.

Ole Petter forbedra persen sin med 1 sekund. Den gamle på 1.09.18 ble satt i Eindhoven i fjor. I Oslo Maraton for tre uker siden løp han på 1.10.28, så slik sett var det også fin framgang.

Halvmaraton er den klart største distansen i Eindhoven Marathon, og i år var det 7029 som tok seg til mål på halvmaraton. Det er likevel på helmaraton elitefeltet er klart sterkest, og her var vinnertida i herreklassen så god som 2.06.13. Festus Talam fra Kenya vant spurtduellen med landsmannen Felix Kirwa, som fikk samme tid. Tre mann løp under 2.07, og sju av de åtte beste var fra Kenya.

Raskeste kvinne på maraton var kenyanske Eunice Jeptoo som løp på 2.26.13. Hun vant med over 10 minutts margin til Lucy Ndunga, også hun fra Kenya.

Vi har funnet én norsk deltaker på helmaraton, Johannes Gardien som løp på 2.58.54. Siden resultatlistene ikke er søkbare på nasjon, kan vi ikke garantere at det ikke var med flere norske på de korte distansene.

Maratonløpet hadde 2055 fullførende, 1977 løp 10 km, 4278 løp 5 km og 2907 minimaraton. Til sammen skulle det bli 18244 fullførende på de individuelle distansene. I tillegg var det en maratonstafett med 210 lag.

Det var god stemning både i og langs løypa, med masse tilskuere. (Foto: arrangøren)

5 Karen Van Proeyen BEL 02:39:58 02:39:54

Festus Talam fra Kenya tar en knepen seier på sterke 2.06.13 på helmaraton. (Foto: arrangøren)