Oslo City Cup arrangeres i år for 25. gang og ble på tirsdag innledet med første løp. Det ble det mest «citybaserte» løpet i cupens historie. Årets første løp var lagt til Oslo sentrum, nærmere bestemt Aker Brygge og Tjuvholmen. Dette falt tydeligvis i smak blant karthungrige o-løpere, da hele 723 personer stilte til start. Noe av forklaringen er nok at det meste av o-terreng på Østlandet ligger under en god meter med snø, dermed har flere løp allerede blitt avlyst.

Det har ikke tidligere vært arrangert o-løp på Aker Brygge dermed kunne karttegner Øivind Due Trier og løypelegger Elise Egseth by på jomfruelig terreng. Kartet var godt lesbart og løypene bød på flere veivalgsmuligheter uten at det var store farer for å løpe seg fast i gjerder og andre sperringer, med andre ord en real sprintløype.

Med mange poster i området var det viktigere enn noen gang å ha kontroll på postarbeidet og kodesjekkingen. Dessverre var det en del løpere som tok litt for lett på dette, dermed endte det med disk for 123 løpere. Noen av disse hadde vært litt for raske i postarbeidet og ikke fått signal fra posten i brikken sin, men de fleste diskene skyldtes feilstempling.

Dagens raskeste i herrenes seniorklasse var Jon Aukrust Osmoen, Nydalen og Håkon Jarvis Westergård, Varegg, som delte seieren med tiden 13,21 min på den 2,8 km lange løypen, her fulgte  Kasper Fosser, Heming på 3. plass 7 sek bak. I damenes seniorklasse ble det seier til Andrine Benjaminsen, Lillomarka med tiden 14,35 min, hun var 27 sek foran Silje Ekroll Jahren, Raumar og ytterligere 28 sek foran Agnes Leo, Halden.

Oslo City Cup forsetter tirsdag om en uke med nok et sentrumsnært løp, da det er Akershus festning og kvadraturen som står for tur.