Kunngjøringen om løpet kom i begynnelsen av juli, og 1. august åpnet påmeldingen til Oslofjorden Rundt med 50 plasser på hver av distansene 50 og 100 miles, eller på godt norsk 80,5, og 161 km. Tre dager etter at påmeldingen åpnet kom denne meldingen: - 100 miles ble fulltegnet igår med 51 deltagere. 20 har meldt seg seg på 50 miles. 
Vi har nå flyttet plasser fra 50 miles til 100 miles.


Pr 6. august kl 10 er det kun 15 ledige plasser totalt. Lørdag 10. august 07:30 stenger påmeldingen uansett. Det er ingen etterannmelding, men det tilrettelegges for overføring av startplass.
Påmelding

I pressemeldingen som arrangøren sendte ut skrev de blant annet:
​- Etter stort påtrykk fra «ultrafamilien» gjenoppstår det legendariske ultraløpet Oslofjorden Rundt. Løpet arrangeres lørdag 1. august 2020. Starten går fra Moss jernbanestasjon og følger flotte kyststier og småveier innover mot Oslo, etter hvert vil mye av løpet gå på gang- og sykkelstier, samt noe langs vei. Det er to distanser; 50 miles (80,5 km) fra Moss til Lysaker og 100 miles (161 km) fra Moss til Holmestrand.

Vi legger til at målgang i 2014 og 2015 var i Horten, men med en ekstrasløyfe i Drammen blir det nå målgang i Holmestrand der arrangøren har tilgang til garderober, nærhet til jernbane mv.

2014: Linda Bengtsson fullførte 175 km i Oslofjorden Rundt
2015: Frode Lein vant Oslofjorden Rundt 175 km
"Ultraløperne" - NRK-serie om tre løpere i Oslofjorden Rundt​


DSC_0023__Linda_Bengtsson_glad.jpg
Linda Bengtsson er lykkelig over å ha fullført Oslofjorden Rundt i 2014. (Foto: Tomas Pinås)

Andreas_Filipstadkaia.jpg
Andreas Gossner løp 50 miles i 2015. I morgen (7. august) starter han på en 500 km lang løpetur fra Trondheim til Oslo, men forhåpentligvis er bena klare til Oslofjorden Rundt om ett år. (Foto: Tomas Pinås)

Oslofjorden Rundt er å betrakte som et «delvis merket» løp. Løypa vil bli delvis merket med krittbaserte spraymerker/piler i asfalten. Dessuten vil løperne før start få utlevert kart over løypa, samt beskrivelse av kritiske kryss og andre viktige løypedetaljer. GPX-spor av løypa vil også foreligge før start. 

​Cut off-tider vil bli følgende: Årungen (ca 35 km) 6 timer, Lysaker (80 km) 15 timer, Holmestrand (mål 161 km) 30 timer.

Alle påmeldte løpere inviteres til treningsturer / gjennomløping av traseen. I høst blir det gjennomløping av Moss – Oslo, fordelt på to datoer 19. og 26. oktober. Dessuten blir det to treningsturer mellom Oslo og Holmestrand våren 2020.

Mer info på Oslofjorden Rundt på facebook

Ultraløperne
Mange husker kanskje TV-serien "Ultraløperne" som NRK laget i 2015 - fra Oslofjorden Rundt, og med ultraløperne Frode Lein, Marit Imset og Leif Abrahamsen i hovedrollene.
Link til den NRK-produsert tv-serien, tre episoder

Bildet kan inneholde: 3 personer, personer smiler, folk som står, skjegg og utendørs
Ultraløperne Frode, Marit og Leif vil bli invitert av arrangøren for å gjenoppleve løypa der de bidro til å skape oppmerksomhet om ultraløping. 

Pinås er tilbake...
Oslofjorden Rundt arrangeres av Tomas Pinås og Kristian Jahre i samarbeid med Holmestrand Ultraløperklubb. Tomas Pinås er jo mannen som i årene 2012 til 2016 arrangerte Vestfold Ultra Challenge, som startet opp Holmestrand Maraton i 2012 og han er ikke minst en av gründerne bak Ecotrail Oslo som ble arrangert første gang 2015. Etter er par år på sidelinjen med tanke på ultraløping er han nå tilbake igjen både som løper og arrangør.

Kristian_Jahre_Tomas_Pinås_BB2019.jpg
Thomas Pinås (til høyre) og medarrangør Kristian Jahre feirer med cola etter fullført "Blefjelles Beste" 20. juli i år.