Øystein Sylta forbedret den to år gamle løyperekorden på 11,29 tilhørende Tormod Tjørnhom med 5 sekunder. På 2. plass kom Stian Bergstå, Kvarstad IL minuttet bak. Løypen i Opp Kantebakk i Bærum er vel 2 km med 230 m høydeforskjell mellom start og mål. Samlet stigning er ca. 270m.

I dameklassen vant Tuva Toftdal Staver, Strindheim IL ( ingressbildet ) en ny suveren seier på 14,04. Hun var 30 sekunder bak sin egen løyerekord fra 2009, men minuttet foran nr. 2 og 3, Merete Weng og May Britt Weng. Tuva, som nå studerer i Trondheim, har siden sist skiftet klubb fra Heming til Strindheim. Hele resultatlisten finner du på hjemmesiden til arrangøren IL Jutul www.jutul.net

Etter løpet fikk Tuva, Øystein og de øvrige 170 deltakerne servert pølser og svele mens de ventet på premieutdelingen.

640_Tuva_Oystein_Polser_FotoChrPrestegaard

Dette bildet av Tuva og Øystein og neste bilde i denne bildereportasjen er tatt av undertegnede . De øvrige foto i bildereportasjen nedenfor er tatt av Olav Dvergsdal Prestegård  (10år) som løp opp først i trimklassen 30min før 1.ste av 3 puljer i konkurranseklassen. Olav løp opp med sekk med fotoapparat og varmt tøy til seg selv og undertegnede. Jeg startet i siste pulje 50 min etter Olav. Olav ser du på bildet nedenfor nede til høyre i blå jakke og  helt til venstre i bilde nr  3 i bildereportasjen med 41 bilder på www.budstikka.no

640_TOPPstemning_FotoChrPrestegaard

I forhåndsomtalen av Opp Kantebakk på Kondis.no på mandag kunne du se og lese om at det alltid er TOPP stemning ved mål på Ramsås med utsyn over Bærum, Oslo og Indre Oslofjord. Slik var det også i år. Det er jo dette motbakkeløp opp på fjelltopper , store som små, handler om: Å komme til topps med begeistring for å nyte utsynet og vidsynet i et fargerikt idretts-sosialt fellesskap !

640_tregutter_49,129,70

Ungdommen satte sitt preg på Opp Kantebakk ! Løpet hadde en svært så undommelig profil. Av 151 deltakere i konkurranseklassene var hele 71 i de yngste aldersklassene 12-17 år. I klasse gutter 12 år var det hele 26 deltakere. På bildet ser vi (49)Ola Lier 12år ,  (129)Olav Torgersen 13år, (70) Håkan Homlung 13år og (50) Alexander Wannebo 12år.

640_Weng_Senior_Foto_OlavPrestegaard

May Bente Weng, IL BUL, vant kl. 45-49 og ble nr 3 totalt ett sekund bak sin datter Merete Weng, IL BUL på andre plass.

640_M145_121
640_Ventestemning_FotoChrPrestegaard
640_Sveler_Bolstad_FotoChrPrestegaard
640_startogmaal_FotoChrPrestegaard

Bildet er tatt fra startstedet og på toppen av Ramsås i bakgrunnen er mål.  Opp dit er det BRATT !  Løypen i OPP Kantebakk er på Østlandet det nærmeste man kommer de bratte motbakkefjelløpene på Vestlandet. Løpet ble også til etter en praktfull tur i Skåla 1848m rett opp løypen. OPP Kantebakk-løypen er 2 km med ca. 230 m høydeforskjell mellom start og mål. M.a.o 11,5% gjennomsnittstigning, men gjennomsnittstall forteller lite om hvordan løypen er. Se løypeprofil på www.jutul.net. Etter den første kilometeren som er småkupert går det RETT OPP i ca. 700m med snittstigning på over 30%. Dette er den bratteste bakken i noe motbakkeløp på Østlandet.