Bildet: Pål Golberg i fint driv på toppen av en av de kraftiges stigningen. Han tok tidlig ledelsen i løpet, og løp i ensom majestet helt til mål.  Golberg har deltatt flere ganger i Sørdalskarusellen, men dette var hans første seier.

I alt var det 208 deltakere med i årets utgave av Hovemoenløpet, noe færre enn i for. Løpet er litt over 5 km langt, og gikk på grusveier og turstier i et lett kupert terreng i Hovemoen. Start og mål var lagt til en flott gresslette ved Lågendeltaet.

Hovemoenløpet er det 4. løpet i Sørdalskarusellen, som organiseres av Litrim

HABIL (Hovemoenarsenalet BIL) var arrangør - en jobb de har god trening med etter som de har arrangert Hovemoenløpet siden 1983, i år for 34. gang. Trofe var løpets sponsor.

Neste løp i Sørdalskarusellen er Mesnaelva opp 1. juni, et meget krevende motbakkeløp på 3,6 km og 360 høydemeter, med start ved Strandtorget og mål på toppen av Lysgårdsbakkene.

Søkbare resultater fra Hovemoenløpet

Resultater i pdf

Hanne Maridal (189) var raskeste kvinne, og tok sin første seier i årets Sørdalskarusellen. Hun vant imidlertid to av løpene i fjorårets karusell, da hun også ble norgesmester for junior i motbakkeløp.

Her løper hun i et felt sammen med Øyvind Hasli fra Eina Sportsklubb (212) og Marius Buskenes Ringstad Lillehammer Skiklub (13), begge i klasse Aktive M 16-35 år.

Det er hyggelig at så mange ungdommer deltar i de fleste av Sørdalskarusellens løp. Erik Toftaker Lillehammer Fotballklubb (181) ble vinner av klasse M 0-15 år, her litt tidlig i løpet med Oskar Udnæs (215) i klasse Aktive M 16-35 år rett bak.

Ingrid Taarud Lillehammer Skiklub (1) ble vinner av K 0-15 år.  Her løper hun side om side med Pernille Gullikstad fra Søre Ål IL (166), som ble nr. 6 i klasse aktive K 16-35 år.

Lars Berger (105) ble nok en gang vinner av klasse M 30-39 år. Her ligger han i rygg på Christoffer Henningsen Søre Ål IL – NTG (171) i klasse aktive M 16-39 år.

Hege Skari (139) i klasse K 40-49 år løp et meget sterkt løp, og ble den nest raskeste kvinneløperen, vel minuttet bak totalvinner Hanne Maridal. Her på bildet ligger hun foran Fridjof Loen (206), som ble nr. 3 i klasse M 40-49 år.

Geir Strandbakke Lillehammer Skiklub (78) deltar i de fleste løpene i Sørdalskarusellen, og vinner som regel sin klasse M 50-59 år. Hovemoenløpet var ikke noe unntak. Her har han skaffet seg en bra luke til konkurrentene bak.

Ulf Holberg (58) i flott driv på de fine stiene i Hovemoen. Denne gangen gikk Holberg helt til toppen i sin klasse M 40-49 år.

Agnethe Fløtlien (157) ble vinner av klasse K 30-39 år. Her løper hun sammen med Lise Bergh (54) i K 40-49 år og Svein Gausemel (242) i klasse M 50-59 år.

Turid Mellesdal (210) ble nok en gang vinner av K 50-59 år. Her nærmer hun seg mål i det vel 5 km lange løpet.

Den allsidige Berit Høyvik (91) ble igjen vinner av K 60 – 69 år. Her løper hun i et felt sammen med Ingebjørg Wikstrøm (57) i K 40-49 år.

Hovemoenløpet gikk på flotte stier i et vakkert kulturlandskap ved Lågendeltaet, der Gudbrandsdalslågen renner ut i Mjøsa. Her ser vi Gunn Kristin Walmann (137) fra Maihaugen BIL, i dette idylliske terrenget. Walmann ble nr. 7 i klasse K 50-59 år.