Også islandske Hlynur Andrésson kom seg under kravet med flotte 7.59,11 og satte Islandsk rekord.

Disse to hadde på forhånd gjort en avtale som skulle vise seg å gi suksess. 

Per Svela ble kjent med Hlynur Andrésson under stevnet i Belgia der begge hadde planer om å prøve seg på EM-kravet, et løp som ikke sportslig stod til forventingene. Haren fungerte dårlig og det ble løpt for svakt.

Duoen holdt derfor kontakten, og da 3000 meter kom på programmet under Norna Indoor onsdag, ble de begge enige om å gjøre et nytt forsøk på kravet. Hlynur Andrésson satt seg på flyet til Bergen og Gulars egen Jacob Boutara ble utnevnt til hare. Denne gang fungerte haren perfekt og dermed fikk begge full valuta for innsatsen.

_DSC8347Jacob Boutera prøvde seg som hare fire dager tidligere under DNB 1500 meter i Pingvinlekene. En god erfaring og gjennomkjøring før den langt viktigere jobben onsdag.

- Jacob løp som en klokke i 1600 meter. Så dro Hlynur Andrésson de neste to rundene og 2000 meter ble passert på 5.20. Jeg tok over de neste to rundene før Hlynur igjen gikk opp og dro. Med 250 meter igjen var det min tur igjen og vi visste vel begge da at vi kom til å løpe under kravet. 

Tøft ble det også for Jacob Boutera, for med kun tre utøvere på startstreken inkludert haren måtte alle fullføre for at løpet skulle bli godkjent.

- Litt synd for Jacob å få denne tiden i statistikken sin, men med tanke på hva det betyr for oss to andre i feltet, så lever han godt med den.

Men mens Hlynur Andrésson kan sette seg på flyet til Glasgow, er veien litt mer kronglete for Gular-gutten. For selvfølgelig har Ingebrigtsen-trioen også klart EM kravet og ønsker i utgangspunktet å være med. Dermed blir Svela nok en gang reserve bak Sandnes-trioen og kan risikere ikke å få delta selv om Norge bare stiller med tre utøvere på startstreken. Reglene for EM er at det kan meldes på 4 deltagere, det endelige laget må taes ut 36 timer før start. 

Så får vi håpe at lykken denne gang smiler for Per Svela med tanke på deltagelse. Under EM i Berlin satt Svela som hjemmeværende reserve og så Jakob og Henrik løpe inn til dobbeltseier på 5000 meter mens siste påmeldte, Filip, satt skadet på tribunen å fulgte løpet derfra.