I Egersund: Einar Søndeland

Lei motvind langs riksveien opp til Krossmoen men ellers ypperlige løpsforhold da det 33. Egersund Halvmaraton ble avviklet lørdag – igjen prikkfritt gjennomført av rutinerte Egersund friidrettsklubb

Som del av Jæren & Dalane langdistansekarusell ble løpets beskjedne deltakerantall på rundt 30-40 løpere gjennom mange år nær fordoblet ifjor med 72 deltakere. I år en ny økning til 96.

Anne Jorunn Hodne, som i sin nye klubb Spirit Stavanger Friidrettsklubb også har startet å løpe på bane, var i særklasse beste løper i kvinneklassen og vant på tiden 1.20.14.

I et felt på fire jevnbyrdige løpere i herreklassene ville vi  lørdag sett sub 1.10-tider i denne lettløpte rett-frem- traséen, forutsatt man på forhånd avtalte å dele på jobben å ligge i front i motvinden. Med kjølig motvind i løpets første halvdel, er dette eneste måte å sikre nye fremganger. I stedet valgte løpets forhåndsfavoritter Jarle Risa og Tom Ole Dalsrud å kaste bort mellom 1-2 min ved å bare titte på hverandre.

Jarle Risas vinnertid 1.11.25 var 1.12 min svakere enn hans vinnertid under Spirit Halvmaraton i januar. Simen Bergseth (21) fra Skjalg valgte i fjor å satse lengre distanser, og løp meget sterkt under 3-sjøersløpet i november. Lørdag bekreftet Simen at han blir å regne med fremover. Sammen med Svein Ove Risa i gryende vårform, tok han tyngste del av drajobben.  Det holdt nesten helt til mål. 1.11.31 og kun 6 sekunder bak Jarle Risa.

Inger Saanum, Mandals løperdronning, med meget anstendige 1.23.00 på halvmaraton ifjor, er iår nyopprykket i klasse 50-54. Hennes 1.25.13 lørdag er en meget sterk prestasjon.

Vera Nystad i klasse 65-69 år fikk «bare» løpe halv distanse denne gang. Aldri skadet og alltid like blid, og like imponerende hver gang. 1.50.05 denne gang.  Hun minnet oss om at et nytt spennende maraton på full distanse kommer i begynnelsen av mai - på Sørlandet så klart!

Blant flere klasseløpere fra det blide Sørlandet merker vi oss ellers sterke prestasjoner fra disse tre blad Aanensen. Kåre som vinner klasse  45-49 med 1.16.35, Stein med 1.17.15 på 2. plass mens Kristoffers  1.19.26 holdt til 2. plass i klasse menn senior

Stavanger Triathlonklubb hadde flest deltakere med 8 foran Undheims 7 mens Egersund og Bjerkreim hadde med 4.

RESULTATER

Dalane Tidene's bildegalleri

Spirit Friidrett reportasje m/bilder

10 km passeres her med Bjarne Lyngnes, Anne Jorunn Hodne og Kristoffer Aanensen på slep.

Ypperlig løping av Mandals spreke 50-åring, Inger Saanum, her ved 11 km.

Jan-Morten Ra er primus motor for løpergruppa i Stavanger Triathlonklubb (Strik)
i treningssamarbeid med nye Stavanger Friidrettsklubb

Etter vendepunkt Krossmoen Kåre og Stein Aanensen passerer 11 km-merket

Stavanger Triathlonklubb med flest deltakere (8). Her med fire av dem ved passering 3 km. Fra høyre Sveinung Berge, Geir Eikeskog, Harald Todnem, Kalle Sim.

Fjorårsvinner av Egersund Halvmaraton Tom Ole Dalsrud i tet foran Jarle Risa og Simen Bergseth

En fornøyd Simen Bergseth (21 år) fra Skjalg som tok 2. plass på 1.11.31 bare 6 sek bak løpets vinner Jarle Risa