Rødtangen Rundt ble arrangert for 25. gang. Et av disse lokale løpene som har bevart mye av sjarmen fra den første mosjonsbølgen.  Her ser vi klubbhuset som ligger inn til en stor fotballbane. Til høyre skimter vi parkeringsplassen uten en millimeter asfalt. Innspurten av løpet har en fin publikumsvennlig trasé hvor løperne kommer ut skauen å løper en langside, en sving og så en halv langside før de stormer i mål.



Det var en strålende varm sommerettermiddag da kondis.no ankom i aller seneste laget og ikke fikk helt med seg at starten for 10 km ikke var helt på samme sted som 16 km. Planen var å løpe 10 km for så akkurat å rekke å få fotografert de første i mål på 1 6km.  

For det meste har løpet naturlig nok en rekke lokale deltakere, men noen hadde tatt turen fra Oslo og utenfor det lokale. Rolf Nielsen har deltatt en rekke ganger her og det samme har Dag Erichsrud. Med 4 km terreng på programmet var dette et typisk løp for Oddbjørn Homstvedt og ganske riktig han var der og seier ble det også på 17:57. I kvinneklassen ble det seier til Ida Helen Fuglenes Mathiesen, Holmen IF med 25:32.

Løypa på 16 km og 4 km har en meget idyllisk åpning med eldgamle hus, gårder kuer og hester i et landskap med både ned og opp. Her er det skogsbilvei som gjelder. Men absolutt mest oppover de første 2 km. Vi kan ikke huske å ha sett en drikkestasjon så tidlig i løp, men det var på sin plass med en meget sugende bakke rett før. For oss i baktroppen var det helt greit med rask skigang.

Etter den krevende men svært iddylliske åpning går det så inn i skauen på 16km. Mens 10km-løypa har en del asfalt. Den fikk jeg altså ikke oppleve, istedenfor bar det ut på  sti for det meste med noe skogsbilvei.  Et parti på rundt 1 km i begynnelsen var såpass gjørmete at en løp  utenfor den brede stien.  Løypa må absolutt sies å være i den klassiske terrengløpsstilen og krevende i forhold til at også  utforbakkene må forseres med forsiktighet og godt blikk.

Litt ustikt mot fjorden får du også underveis! Absolutt et løp å anbefale for de som liker terrengløp. Foretrekker du asfalt bør du velge 10 km eller 4 km. Med idylliske Holmsbu rett ved bør dette kunne kombineres med en tur ved fjorden i forkant for hele familien. En riktig idyll med en krevende løype!

Resultater.xlsx


Svenske Erik Sjøquist  løper for pulsapoteket men det ser ut som han ikke trengte å dra på jobb 
etterpå. Den gamle løyperekorden var på over 33 minutter nå er den på 31:56.
Svensken har en god vane med å sette løyperekorder i Norge.
Han har løyperekordene både i  Lørenskogløpet og på 2-rundern i Sognsvann Rundt Medsols
og flere steder for alt vi vet.
Raskeste av jentene var Cahtrine Sørum med 45:26

 


Slevik dominerte på 16km der de tok tredobbelt. 
Fra venstre:  Audun Bjerkreim Nilsen 59:24 ble nr.3, Sverre Waaler Kaas tok andreplassen med 58:14 og klart raskest var Anders Tiltnes med 56:41

 


Kathrine Harsem, Fossum IF/ Team Hovden var raskeste kvinne med 1:13:03
Skijenta som tok bronse i U-23 VM  i vinter og ble nr.2 i den korte distansen i 
Holmenkolen Skimaraton Holmenkollen Skimaraton bare 4 sekunder etter vinner Celine Brun-Lie.

 


Den mest imponernede innsatsen på Rødtangen Rundt i år var Henrik F. Mathiesen
11 år gammel.
Han skulle løpe 4km, men plutselig var han som kondis.no redaktøren et annet 
sted en der han skulle være og det ble 16km i tøft terreng, 
Henrik tok seg i mål på 1.29.52 DET var sterkt i den krevende løypa!


Frode Klevstul hadde kjentfolk med hytte ved Holmsbu og takket dermed ja til en tur til Rødtangen Rundt med 
kondis.no redaktøren, tross et veldig godt tilbud fra Espen Mosjonisten Ringom om 30 km 
i Nordmarka. Det ble 16km i skauen og Frodes første premie i et løp noensinne etter andreplass i 
klasse 35-39 hvor det kun skilte 32 sekunder mellom nr.2, 3 og 4.