City Pier City Halvmaraton er kjent for sin flate og raske løype, og også denne gangen levde den opp til forventningene - om gode tider. Med sol, 14 grader og forholdsvis lite vind lå forholda vel til rette, og det ble da også løpt fort.

Tre mann løp under timen, og aller raskest var Stanley Biwott som løp på 59.20. Han er i likhet med de fem neste er fra Kenya. Maja Neuenschwander fra Sveits vant kvinneklassen på 1.11.08.

Rolf Steier var godt fornøyd med sitt løp, sjøl om han syntes det var tungt å få opp farten på den første mila.

- Men jeg gleder meg over negativ split, og det er godt å være med på løp igjen. Før dette hadde jeg ikke konkurrert siden i fjor sommer, og jeg er spent foran denne sesongen. Jeg håper å få til pers på noen lengre distanser, forteller Rolf til Kondis. På spørsmål om hvilke planer han nå har, er svaret:

- Forhåpentligvis får jeg til min første maraton i løpet av det neste halvåret. Sentrumsløpet er et av mine favorittløp, så jeg skal prøve meg der også.

I alt løp fem norske menn løp under 1.12, og John Henry Strupstad var nest best med 1.10.37. August Flø, som ikke fyller 20 år før til høsten, forbedra persen sin med over minuttet og løp på 1.10.41.

Ger van Graas imponerte stort ved å vinne 60-årsklassen på 1.21.44. I fjor var den beste norske tida i denne klassen på 1.25.14.

Gro Jordalen var raskest av de tre norske kvinnene som brukte 8. mars til å delta i det store toget av løpere. Hun noterte 1.28.14.

Det stod også 10 og 5 km på programmet, og på 10 kilometeren finner vi to norske deltakere.

Anki_og_Siw.jpgMedaljene fra City Pier City smakte godt for både Siw Holte Olausen (til venstre) og Ann Kristin Dyrkolbotn.

- Jeg var fornøgd med løpet, selv om det var 8 minutter bak pers. Hadde håpet på en tid godt under 1.40 og det ble det, forteller Ann Kristin til Kondis. Også Siw, som løp sin første halvmaraton, var strålende fornøyd med opplevelsen. Målet var å holde seg løpende hele vegen, og det klarte hun gjennom alle de 21 kilometerne.