Etter tre år på rad med mellom 222 og 255 var det i år "bare" 174 fullførende. Hva årsaken kan være er ikke lett å si, men med "Fornebuløpet" bare et øyekast unna og en dag etter, ble det nestenkollisjon. Det var det ikke i fjor. Norway Cross på Ekeberg er også et nytt løp denne uka, så konkurransen om løperne har vært større enn før for Rye-løpet.

De to siste årene har Eirik Gramstad vunnet herreklassen, mens Ingrid Wikman har vunnet de tre siste årene. Ingen av disse stilte opp og dermed ble vi kanskje snytt for to dueller. Det ble nemlig to meget klare seire i årets RYE-løp.

Christina Bus Holth kom dårlig ut i oppoverbakken. Hun sto i første rekke i det brede startfeltet, men klarte ikke å karre seg til en god nok posisjon blant unggutta da oppoverbakken smalner inn løypa. Dermed ble det mye jobbing for å få en bedre posisjon.

Vinden var størst i start/målområdet, men også i det åpne partiet ned mot mål blåste det mye og der som motvind. Men for de fleste var nok skogen en god beskyttelse i største delen av løypa, som så mange setter pris på. Christina ville ha med seg både Fornebuløpet og RYE-løpet.

Øystein Mørk fikk lite konkurranse og vant klart . Det ble imidlertid en svakere tid enn året før, da han løp på 15:42. I år ble det 16:11.

Starten har gått og tre Bøler-gutter er godt fremme. To av dem kan vi se, mens den tredje, vinneren Øystein Mørk, er skjult bak unggutten Joachim Quale (126) (14-15 år) som endte på 8.plass totalt på 17:47.  Geir Lunde (139) endte på 6. plass med 17:31.  Det ble dermed totalseier til Bøler ved Øystein Mørk og klasseseier til Quale og Lunde. Torsdag løper de Ulsrudvann Rundt?

Vi ser også nr.64 Peter Jebsen, i klasse 14-15, som nok vil lære å regulere farten etterhvert. Her gikk det i hardeste lag ut og han endte på 36. plass med 19:30. Kasper Stadaas i klassen over, 16-17 år (nr. 68), har riktig utgangsfart og blir til slutt nr.5 på 17:30.  Baard Erik Haugen (140) kommer på andreplass med 17:05.

Øystein Mørk har løpt RYE-løpet før. nr.2 i 2010  og Vinner i 2007.

Christina Bus Holth i kraftig vind, som blant annet her. Selv med mye motvind og en dårllig
posisjon etter en rolig åpning, var hun likevel bare 2 sekunder bak løyperekorden til Ingrid
Vickman som ble satt i fjor.

Tjalves Kristine Helle i 16-17 blir nr.2 av jentene og løp på meget sterke 18:15! Bak ser vi  Silje Bæra Hørthe, Vidar som endelig er tilbake etter skade. Dette var hennes første løp (bortsett fra etappe i Holmenkollstafetten), og hun var fornøyd med gjennomføring. 18:45 og nr.4 av jentene.

Vi har ingen tider på noen jenter i Helles klasse sålangt i år på 5 km-statistikken til Kondis, men i fjor var Heidi Egeland best i klasse 16-17 år med 18:45  RYE-løpet er kontrollmålt av Kondis. Siden Kondis begynte med ungdomsstatistikk på 5 km i 2005 er det kun blitt løpt fortere av en jente, og det var Weyni Weldeslasie, Skjalg i 2009.

Kristine Helle vant klasse 17-19 i Sentrumsløpet på 36:52 (Da løp hun over 3 minutter raskere enn i 2010)

Jessica Gunnarsson, Vidar tar en tredjeplass w 2 sekunder bak Helle.

Jostein Gjevre og Jørn Yngve Tømmerstrand, Namdal Løpeklubb bytter plass i mål
 med Tømmerstrand i mål på 17:13 mens Gjevre får tiden 17:24

Glade vinnere i grønn skog.

På en benk på Bygdøy....
 De bor i Drammen men drar til Bygdøy for å løpe RYE-løpet . Dette var andre gangen, sist  var i 2009.
  Kari Ellen Baklid noterte 27:13 nr-10 av 15 i sin klasse 40-44. Lars Baklid, Konnerud nr.7 av 17 fikk tiden 20:08